Unes interpretacions fora de mides

La calavera de Connemara

La calavera de Connemara
24/09/2017

El tàndem que formen en l’escenari Oriol Pla i Pol López és extraordinari, i de fet a la funció d’ahir al vespre, tota la platea vam aplaudir entusiasmats en finalitzar dues de les escenes de l’obra en mig de la representació. Ens costa recordar aquest fet en cap altra obra de teatre no musical !!!

Els dos actors estan molt ben acompanyats per la Marta Millà que ens ha agradat molt en el seu paper de dona solterona, catòlica, intransigent i aficionada al bingo de la parròquia i al “poiteen”, l’aiguardent del poble.

En un paper molt més petit però que és imprescindible en la trama, Xavi Sáez interpreta molt bé el policia que ha de donar importància als detalls per resoldre l’autoria dels delictes.

Impactant l’espectacular escenografia realitzada per Marc Salicrú que evoca un lloc rural de la plujosa Irlanda. Un poble petit amb les seves pròpies normes, les seves veritats i les seves mentides. Un poble on tots estan lligats per llaços familiars i on el capellà de la parròquia és una autoritat.

LA CALAVERA DE CONNEMARA és una comèdia negra irlandesa de Martin Mc Donagh amb traducció i adaptació de Pau Gener i direcció d’Iván Morales. Segons el director aquesta és la història de quatre supervivents, quatre persones solitàries on la violència i la rancúnia formen part de les seves vides.

En els darrers anys hem vist grans treballs d’interpretació de Pol López i per això ens hem convertit en uns fidels seguidors d’aquest actor i intentem no perdre cap de les seves aparicions als escenaris; aquí una altra vegada ens ho ha confirmat, pot interpretar magistralment qualsevol tipus de paper.

Però en aquest cas i sense voler comparar les interpretacions de dos personatges tan diferents, el treball d’Oriol Pla, ens ha deixat literalment enamorats per la seva enorme qualitat. El seu personatge, creiem que és molt difícil d’interpretar, pel seu nerviosisme, per la seva vitalitat fora de mides, per la seva gestualitat esbojarrada, pels monòlegs dits a una velocitat difícil de seguir….. i ho ha aconseguit al 100%, fent el seu personatge totalment creïble, tendre i divertit al mateix temps. Nosaltres durant la representació en més d’un moment ens vam creuar mirades d’incredulitat, perquè estàvem realment fascinats, per una de les millors interpretacions que mai hem vist en un escenari. Senzillament BRUTAL.

Una gran, grandíssima nit de teatre on hem rigut molt, i hem pogut gaudir d’unes interpretacions fora de mides i d’una posada en escena extraordinària, on realment l’argument potser és el que menys importa.

Sabíem que era una aposta segura però realment, en aquest cas, les expectatives han quedat desbordades.

Podeu veure el nostre apunt original clicant AQUÍ

← Tornar a La calavera de Connemara

Enllaç copiat!