La revolta dels ous

Kentucky ha muerto

Kentucky ha muerto
11/07/2021

En un món de gallines, un ou solitari i rebel decideix no néixer. “El pollet ha dit que prou, ja no vull sortir de l’ou. El pollet ha dit que no, visca la revolució”

L’ou, el pollet i les gallines és la metàfora que fa servir la dramaturga Carla Torres per fer-nos reflexionar sobre els mals constants que es repeteixen una i un altre vegada en la nostra societat. Carla Torres aborda aquesta història combinant sentit de l’humor i crítica social d’una manera original, divertida i juganera. Ho fa de manera encertada, comparant la nostra manera de viure amb la de les granges de cria de pollastres. Una sàtira en forma de metàfora davant la situació actual de la nostra societat que, ara més que mai, té plena vigència.

Quan dir prou, queixar-se sobre el sistema, parlar obertament i pacíficament intentant buscar solucions, rep com a resposta atacs, engarjolaments i repressió, quina és la solució? Pot ser ha arribat el moment de dir prou. És la revolta dels ous.

La veritat és que és un espectacle complert, en el que no falta cap mínim detall. Paraula, dansa, música, gest, interpretació. Humor, sàtira. Crítica social.

Un espectacle que juga amb el teatre de Lorca, amb el de La Cubana i l’humor de Martes i Trece.

El primer a destacar és l’originalitat del text de Carla Torres. Un text original tant en el contingut, com en la forma. Un text escrit en vers, ple de metàfores, al·legories, frases extretes d’altres situacions (que el públic reconeixem fàcilment) i refranys populars.

Unes interpretacions magnífiques!! Les gallines i els ous són interpretats per les actrius i actors multidisciplinaris Berta Graells, Carla Torres, Carles Goñi, Eu Manzanares, Eloy Pazos, Patrícia Mendoza, Ruth Talavera. L’expressivitat i el moviment escènic signat per Berta Graell amb l’assessoria de Vero Cendoya estan molt, molt treballats.

El disseny de vestuari de Zaida Crespo m’ha semblat sensacional, molt enginyós i creatiu, de la mateixa manera que la caracterització i el maquillatge.

L’entonació i accent… tot un encert!!!

“Kentucky ha muerto” és un espectacle del tot recomanable. Divertit, original i amb molt sentit de l’humor.

***/****

← Tornar a Kentucky ha muerto

Enllaç copiat!