Escape Room → Teatre Goya

22/11/2018

Escapant de la veritat estrafolàriament

Gairebé tothom ja sap, a aquestes alçades, què és un escape room. Per aquells, pocs, que encara visquin apartats d’aquesta nova moda, es tracta d’un nou joc que consisteix en tancar a un grup de persones en una habitació – o espai limitat- els quals, a través de diverses pistes, han de descobrir com sortir d’aquesta ubicació abans d’una hora.

Doncs la idea de l’escape room és la base de la nova comèdia de Joel Joan i Hèctor Claramunt. A partir d’aquest joc, i a mode de thriller divertit, ens presenten la història de dues parelles d’amics que es troben per passar una bona estona fent un escape. El que comença sent una activitat per fiançar la seva amistat, acabant sent l’aparador de les mentides que s’han estat explicant els últims mesos i anys entre ells, ja siguin parella o amics. Amb un component de terror, es tracta d’un text molt divertit amb girs a la trama molt interessants i inesperats.

Joel Joan fa el paper de l’amic instigador que proposa el joc a la seva parella, interpretada per Paula Vives, i als seus amics de tota la vida, a qui donen vida Àgata Roca i Oriol Vila. Tots els personatges estan elaborats al detall, la seva personalitat i el seu caràcter queda palès en la seva manera de comportar-se, parlar i, fins i tot, la seva vestimenta. Destacar especialment a Paula Vives, que, amb el seu personatge de dona jove, reivindicativa amb les idees clares i inamovibles, es menja l’escenari cada vegada que intervé. Joel Joan, per la seva banda, ens posa al davant un home indecís, que vol quedar bé amb tothom, que no acaba de trobar al seu lloc i que es bastant destraler. És a dir, un paper al qual ens té bastant acostumats. Àgata Roca és la diversió en persona i va a més a mesura que el text va avançant. El seu personatge, inicialment superficial i buit, acaba tenint un rerefons molt interessant i guerrer. Oriol Vila, a vegades segur de sí mateix, a vegades pusil·lànime, aporta ego i desconcert a aquesta narració, amb algunes de les millors intervencions de l’obra. Ferran Carvajal, amb una intervenció puntual i molt concreta, acaba d’arrodonir aquest repartiment que destil·la una química especial dalt de l’escenari.

La posada en escena es mereix, en sí mateixa, una menció especial. Quin treball més escrupolós en tots els elements que conformen l’escape room! L’escenografia ben bé podria ser una realitat –vigileu no us copiïn la idea- i juga un paper crucial en cada pas endavant que fa la història.

L’únic, però, que se li pot retreure a aquesta comèdia esbojarrada és el seu final, fatídicament. El gir que dona tot el sentit a l’obra, i que no s’espera l’espectador,  queda desdibuixat i deslluït per una continuació innecessària i amb un tancament més aviat tòpic, que podria ser suprimit.

Tot i això, aquesta comèdia fa a l’espectador riure, el sorprèn i el deixa amb un bon regust a la boca, amb ganes de comentar-ho amb el veí de butaca i rememorar els passatges més hilarants.


Tot el que necessites per anar al teatre

A partir de 24,00€

Comprar Entrades

Escape Room

Escape Room

La nova comèdia del Teatre Goya és Escape Room un espectacle de Joel Joan i Hèctor Claramunt on dues parelles posen a prova la seva amistat quan participen en aquest popular joc. Amb Joel Joan, Àgata Roca, Oriol Vila i Paula Vives. 

Sinopsi

Dues parelles d’amics de tota la vida queden per fer un escape room al barri d’Hostafrancs, on recentment s’ha trobat, en un contenidor, el cadàver d’un home esquarterat…  Els quatre amics es pensen que els espera un joc divertit per passar l’estona, posar a prova la seva intel·ligència i riure una miqueta. Però tan bon punt la porta de l’habitació es tanca hermèticament al seu darrere i comença el compte enrere, comencen a passar coses estranyes.
Sortir d’aquell “escape room” no serà gens fàcil, i el joc es convertirà en un infern que posarà a prova la seva amistat fins a límits insospitats. Encara que no ho sembli, això és una comèdia… una comèdia de por!

Properes actuacions Veure totes les funcions (Calendari)

Video

Fotos

Escape RoomEscape RoomEscape Room

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  marc bartres alvarez

  obra molt recomenable, parla dels temes que es parlen avui al carrer, brillant!

  15/01/2019

 • 12345

  Llorenç Carrillo

  Obra molt divertida on a mida que va avançant l’argument es torna més interessant i a la vegada entretingut, totalment recomanable per passar una bona estona, brutal en Joel Joan!

  09/01/2019

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  Aquest Escape Room, amb una posada en escena de ritme trepidant i una trama perfectament treballada inclòs el gir final, té com a particularitat que, a més de la intriga i de l’angoixa propia de la situació, va creant un clima de tensió entre les dues parelles i entre els components de cada una d’elles. Tots quatre actors conformen l’equip ideal per defensar la que segur serà la comèdia de la temporada. He de dir que a mí m’ha agradat especialment la interpretació de Paula Vives. En resum, una molt bona proposta de temàtica actual i propera i molt divertida que segur os agradarà. Moltes gràcies. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/01/05/escape-room/

  05/01/2019

 • 12345

  Edu Alcaniz

  Una obra muy divertida y novedosa. Ademas se centra en diferentes topicos de personas con una chispa de humor. Estas pendiente de la obra de principio a fin.
  Enhorabuena!

  23/11/2018

 • 12345

  MARGA OLIVERAS GUANYABENS

  Una obra divertida, actual i un guió molt bo i ben portat a l escenari. Totalment recomanable per passar una bona estona.

  22/11/2018

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Joel Joan ha dado en el clavo!
  Siempre había pensado porque ningún dramaturgo había ideado una obra de teatro cómica o de thriller ambientado en un Scape Room. La cosa tiene su miga y da para muchas situaciones. Tanto graciosas como de tensión máxima!!
  Y ya ha llegado a nuestra cartelera teatral!! Comedia y thriller.
  Francamente lo he pasado muy bien!
  Como devorador de cultura teatral a veces agradezco ver estas obras en las que solamente tengo que sentarme y disfrutar, reír y sin pensar nada más.
  Todos los actores están divertidisimos. La escenografía muy conseguida y está claro que la cosa funciona porque el teatro estaba lleno y no han parado de oírse risas y más risas.
  Teatro comercial para el gran público!
  Saldréis contentos si o si!

  16/11/2018

 • 12345

  Maria Baques

  Nos pareció una obra muy original, divertida y sorprendente. Pasa volando y el público se lo pasa en grande. Además es una comedia muy actual… con algunos giros y sorpresas que no se ven venir. Ibamos con bastantes expectativas y no nos defraudó. En definitiva, super recomendable!!

  14/11/2018

 • 12345

  Marc

  M’ha semblat fluixeta. Rius poquet… s’aprofita poc el potencial còmic del punt de partida dels Escape Rooms i els personatges son massa insulsos, improvablement barrejats, i tòpics.

  I m’ha grinyolat molt que Joal Joan aprofita l’obra per fer un alegat indepe poc dissimulat per un costat -buscant l’aplaudiment espontani de l’espectador indepe en algun moment-, i feminista cupaire per l’altre, que penso que no toquen gens en una comèdia tant lleugera… estan posats amb calçador.

  Al final… ni chicha ni limoná… ni bona comèdia i bona reflexió socio-política. Llàstima… tenia tots els ingredients per ser una comèdia de petar-se de riure.

  12/11/2018

Articles relacionats

Focus presenta la temporada 2018-19

Focus presenta la temporada 2018-19

6 setembre 2018

Focus ha presentat la nova temporada 2018-19. Es tracta d’un conjunt de propostes de gran qualitat, noms importants, humor, drama i musicals de molt diferents formats. En total, 49 espectacles […]

Llegir més... n