No les dejeis ganar a ellos

Jauría

A partir de 27,00€
Entrades exhaurides
Jauría → Teatre Romea
11/04/2024 - Teatre Romea

Jauría: conjunto de quienes persiguen con saña a una persona o a un grupo.

Manada: conjunto de ciertos animales de una misma especie que andan reunidos

Jauría es va estrenar a Madrid al 2019.És una ficció documental creada a partir de les transcripcions del mediàtic judici que es va fer entre 2017 i 2019, amb fragments de les declaracions dels cinc acusats (José Ángel Prenda, Ángel Boza, Jesús Escudero, Antonio Manuel Guerrero i Jesús Cabezuelo) i la denunciant en el judici de “La Manada”, sobre els fets que van succeir a Pamplona, publicades a diferents mitjans de comunicació.

Jordi Casanovas ha escrit el text d’aquesta obra i Miguel del Arco s’ha encarregat de la direcció.

El muntatge compta amb un elenc d’excepció format per Ángela Cervantes, Quim Àvila, Artur Busquets, Francesc Cuéllar, David Menéndez i Carlos Cuevas, que fan un treball extraordinari. Tot sembla tan creïble que provoca una gran incomoditat als espectadors.

Es tracta d’una ficció documental que ens permet viatjar per la ment de la víctima i els seus agressors. Un judici on la denunciant és revictimitzada, ja que es va veure obligada a donar més detalls de la seva intimitat que els propis denunciats. Un cas que va sacsejar el concepte de masculinitat, de consentiment i d’agressió sexual a la nostra societat. Un judici que va marcar un abans i un després, I que va inspirar una nova Llei de Llibertat Sexual, camvis en el Codi Penal i importants debats entre el “no és no” o el “sóls sí és sí”.

Recordo que quan va sortir aquesta notícia als mitjans informatius em va impactar moltíssim, però haver-la vist a escena, ha estat de les vegades en què més malament ho he passat al teatre.
Sí, Jauria és una obra molt dura, incòmoda, però penso que és del tot necessària.

“No podemos olvidarnos que la lucha debe seguir y debemos ser el cambio que queremos en la sociedad, ya que esto le ha supuesto la vida a muchas compañeras.
Recordad contarlo, no les dejéis ganar a ellos”.

← Tornar a Jauría

Enllaç copiat!
Entrades exhaurides