Una proposta adulta per a infants atents

Indestructibles

Indestructibles
11/04/2023 - Sala Atrium

Indestructibles és una obra documental inicialment adreçada a públic familiar que escenifica fragments de les vides de quatre infants que habiten en quatre indrets significatius de l’Àfrica actual. L’obra, inspirada en un projecte multimèdia dels periodistes Xavier Aldekoa i Alfons Rodríguez, busca generar un diàleg proper i crític entre les veus i perspectives dels protagonistes i el jove públic assistent.

La posada en escena, de Clara Manyós i Verònica Navas, busca aquesta mateixa multidisciplinarietat fent servir llenguatges diversos (càmeres, projeccions, dibuixos i un interessant món audiovisual) que, de vegades, complica el seguiment dels quatre fils argumentals. La dramatúrgia, de frases curtes i essencialment descriptives, fuig la narració lineal per buscar una interessant composició d’imatges o impressions dels diferents moments vitals dels personatges.

Quatre personatges narrats i interpretats pels dos joves actors a escena, Joel Cojal i Agnès Jabbour, que aconsegueixen transmetre les diferents històries amb claredat i presència, de manera propera i entranyable, amb un talent sorprenent que s’erigeix com el millor de la proposta.

Perquè l’espectacle, excel·lent a nivell visual i compositiu, conceptualment ambiciós, esdevé feixuc a nivell narratiu. Especialment, tenint en compte que està adreçat a nens i nenes a partir de 8 anys. Sense conèixer el projecte documental original, sembla que la translació a l’espai escènic no acaba de ser fluïda.

La resposta d’un nen a la pregunta del seu pare a la sortida del teatre resumeix amb aquella adorable honestedat de la infància el resultat de la proposta:

Pare: T’ha agradat?

Nen: Sí…

Pare: Segur?

Nen: Sí. Però no l’he entès.

← Tornar a Indestructibles

Enllaç copiat!