Qui són els idiotes?

Idiota

Idiota
10/05/2015

Jordi Casanovas sempre ha mostrat un gran interès pel thriller, incorporant elements d’aquest en moltes de les seves obres, com poden ser Ruz-Barcenas, Pàtria o Una història catalana, les quals no necessàriament s’encabien dins del gènere. En aquesta ocasió, el dramaturg s’endinsa plenament en el thriller, embolicant-lo amb els seus característics tocs de comèdia, tal i com ja havia demostrat amb gran domini a obres com la brillant Un home amb ulleres de pasta. Així, ens trobem davant d’un text que parteix d’una idea suggerent i que es desenvolupa amb molta traça, la qual ens ofereix intriga, divertiment i ens fa participar mentalment en les diferents proves psicològiques que li posen al personatge, sense oblidar-se de plantejar a l’espectador reflexions al voltant de quins són o haurien de ser els límits de l’ètica científica, els de la societat en el seu conjunt i els nostres propis, tot fent-nos adonar que potser la nostra manera de pensar i d’actuar no està tan lluny de la d’un idiota.

La direcció recau en mans del propi dramaturg, proporcionant al muntatge el dinamisme intern necessari per tal que l’espectador es deixi emportar per la trama i, alhora, per fusionar els dos gèneres que utilitza, sense que desentoni cap. A més, l’ús intel·ligent dels audiovisuals és una bona eina per jugar amb el suspens, dotant l’obra al mateix temps d’un aire de modernitat que li resulta beneficiós, tant a nivell escenogràfic com narratiu. D’altra banda, Anna Sahun i Ramon Madaula defensen molt bé els seus personatges, tot aconseguint portar el ritme de l’obra sense fissures i transmetent la verosimilitud d’allò que s’està plantejant, mentre es van movent amb comoditat pels dos gèneres exposats.

Així doncs, es tracta d’un muntatge que farà passar una bona estona a l’espectador mentre l’està veient i, a més, ens oferirà elements de reflexió per quan abandonem la sala, gràcies a l’efectivitat amb que l’obra aconsegueix presentar-los i motivar-nos, a través de la seva pràctica exposició. Sens dubte, es tracta d’un espectacle molt recomanable per a tot tipus d’espectadors.

← Tornar a Idiota

Enllaç copiat!