“El bosc seria molt trist si només cantessin els ocells que millor ho fan” (R.Tagore)

Here comes your man

Here comes your man
21/09/2020

Els teatres són espais de socialització per tant són el marc idoni on treballar els valors de la igualtat, el dret a la diferència i el respecte als drets humans.

Probablement molts de vosaltres coneixeu al Jordi Cadellans actor, dons bé ara s’estrena com a dramaturg amb “Here comes your man (Aquí ve el teu home)” , una obra que neix de la necessitat de parlar sobre aquelles persones, les quals, per la seva condició (color de la pell, origen ètnic, gènere, orientació sexual,… ), han patit o pateixen assetjament a l’escola (insults, humiliacions, violència i discriminació) durant la seva infància i/o adolescència.

Per escriure aquesta història en Jordi Cadellans s’ha inspirat en la seva pròpia experiència personal. I és que durant la seva infantesa, en Jordi va patir assetjament escolar.

El que veiem dalt de l’escenari és real, no sorgeix de la invenció, sinó que tot i que no tot el que succeeix són les vivències del propi autor, són fets que han passat i que segueixen passen actualment. És per això que us trobareu amb algunes escenes que no són del tot agradables, diàlegs explícits i un llenguatge sense embuts. Era necessari? Sí. Des del meu parer, crec que  millor manera de fer entendre a qui no vol entendre és parlar-li clar.

A “Here comes your man” es parla de sexe, de sexe anal, de culs i polles, de mascles emportant-se, d’actius i passius. Del significat de masculinitat.

Jordi Cadellans juntament amb Raül Tortosa han dirigir l’obra amb molt d’encert.

Marc Ribera i Sergi Cervera interpreten a dos dels protagonistes de l’obra, en Morales i en Torres. Hi ha un tercer protagonista que sempre està present, tot i que no apareix mai a l’escenari, és en González , íntim amic d’en Torres i l’inductor del bullying que va fer la vida impossible a Morales.

L’entrega de Marc Ribera i Sergi Cervera es realment increïble, viuen tant a fons els personatges que una arriba a pensar si realment van passar per una situació similar. Felicitats a tots dos!!! Grans actuacions.

La posada en escena ens situa dins l’habitació d’una casa de colònies. El que més em crida l’atenció és la xarxa enorme que cobreix tot l’espai escènic. Penso que la xarxa pot simbolitzar dues coses: una espècie de parany per detectar i capturar preses, o l’estructura que protegeix davant determinats depredadors.

La música forma part de l’espectacle. Per una banda s’utilitza per marcar les transicions entre escenes i també com a banda sonora de l’espectacle. A part del tema que dona nom a l’obra  “Here comes your man” del grup musical Pixies , les melodies que podem escoltar són del músic i cantant Momo Cortés.

La temàtica principal de “Here comes your man” és l’assetjament escolar per motius d’orientació sexual, i les seves seqüeles, com la solitud, la por, la falta d’autoestima, l’acceptació, els silencis dels companys, el rebuig.

“Here comes your man ” és un thriller que ens parla d’humiliacions, de perdó, de venjança i d’autoestima. És una denúncia a tots aquells que giren la cara davant una realitat. És una història que ens fa reflexionar sobre les conseqüències de l’assetjament. És l’alliberament d’un trauma personal silenciat moltes vegades per la víctima. És una muntanya russa de sensacions que arrossega als espectadors durant tot l’espectacle. És una proposta valenta i arriscada. Un muntatge cru, directe i explícit. Una realitat que cal combatre.

La pregunta que se’ns planteja és, si tinguéssiu la possibilitat de venjar-vos d’aquell que en el seu dia va fer-vos molt de mal, ho faríeu?

Jo tinc la meva resposta.

← Tornar a Here comes your man

Enllaç copiat!