El poder de la imatge

Harleking

Harleking
06/10/2019

La Sala Hiroshima inaugura temporada amb aquesta interessant proposta que revisita la figura d’Arlequí, el criat més popular de la Commedia Dell’Art. Partint de la corporalitat pròpia del personatge, Ginevra Panzetti i Enrico Ticconi el porten a la contemporaneïtat a través d’una coreografia gestual tan inquietant com hipnòtica.

Arlequí es presenta com un diable grotesc amb aires de bufó. A partir de la hiperexpresivitat d’aquesta figura, viatgem des de l’alegria al drama en un gènere teatral que es basava en la improvisació sobre certs trames i personatges arquetípics associats a diferents patrons de moviment. En aquesta proposta, no obstant això, lluny de treballar la improvisació construeixen seqüències de moviments repetitius i a vegades simètrics amb summa precisió i fluïdesa, creant unes imatges calidoscòpiques que ens remeten a la iconografia de la decoració grutesca.

És interessant el treball que realitzen sobre la màscara, ja que en lloc d’introduir l’objecte decideixen construir-la amb la seva pròpia gestualitat, única eina sobre l’escenari a més d’un espai sonor envolupant i la projecció d’un rombe que ens remet a símbol de poder.

El poder de la imatge i la comunicació és precisament un dels temes centrals del discurs dels artistes. Atenció a la variació del nom en el títol per Harle-KING, presentant-lo com a figura de poder que en cert moment de la peça es connectarà amb el feixisme.

Sens dubte aquest duo italià sap com exercir el seu poder sobre el públic a través de la construcció d’imatges en moviment. Una manera excepcional d’inaugurar aquesta nova temporada de la Sala Hiroshima que promet moltes més propostes estimulants.

← Tornar a Harleking

Enllaç copiat!