Interdisciplines suggerents per reflexionar

Harket [Protocolo]

31/01/2014

La intel·ligència artificial ha estat un dels grans avenços de la humanitat en les darreres dècades, tot i que les seves infinites possibilitats pràctiques ens han portat a tenir por de les conseqüències que pot provocar aquest descobriment, les quals han estat expressades a través de la vessant artística dins d’un gènere propi com és el de la ciència-ficció. Un exemple d’això es pot veure a La Seca en aquest Harket [Protocolo], el qual expressa de forma brillant les seves idees a través de la fusió de diferents disciplines. Així doncs, durant una hora i deu, ens trobarem a sobre l’escenari teatre de text, dansa contemporania i recursos audiovisuals, entre d’altres. A més, l’experiència no acaba aquí, ja que l’espectacle disposa d’una web que ens permet seguir reflexionant sobre el tema un cop estiguem a la nostra llar.

Cristina Fernández ens demostra que és una autèntica tot terreny, oferint-nos una interpretació energètica que atrapa a l’espectador des del primer moment. En aquest sentit, la intèrpret és mou amb rigor pels diferents registres que li demana el text i ho fa de forma plenament exitosa. D’altra banda, la direcció de Juan Pablo Mendiola és efectista i dinàmica, tot creant una atmosfera creïble en la que realment sembla que veiem el que passa dins del búnquer, tot transportant a l’espectador fins a ell. També cal destacar el gran treball previ de disseny audiovisual que s’ha realitzat, el qual juga un paper important dins l’obra i que, gràcies a la perfecta sintonia en conjunció amb Mendiola i Fernández, s’aconsegueix una proposta del tot suggerent i atractiva, la qual aposta tant per la profunditat narrativa com per una estètica al servei d’aquesta.

Es tracta d’una obra arriscada amb una posada en escena ambiciosa en la que l’espectador, a més de reflexionar sobre les conseqüències de la intel·ligència artificial i sobre els conceptes de confiança/traïció, podrá gaudir d’un espectacle interdisciplinari ben orquestrat i original. Sens dubte, ens trobem amb una proposta per gaudir durant i després de la representació.

← Tornar a Harket [Protocolo]

Enllaç copiat!