Un joc escènic en el que gaudeix tothom

Hamlet plays

Hamlet plays
28/04/2016

Hamlet Plays és el projecte final de la tesi doctoral de Juanjo Cuesta a l’Institut del Teatre. Se’ns presenta una versió reconstruïda de Hamlet, a partir de les paraules de Shakespeare, interpretada per la companyia Les Bàrbares, integrada pels actors Hodei Arrastoa, Gaia Bautista, Júlia Clarà, Francesc Cuéllar, Agnès Jabbour, Pol Para, Carlos Ulloa, tots alumnes de l’ESAD.

Que és Hamlet Plays? L’enterrament d’un rei, una reina amb moltes ganes de vida, un príncep turmentat, una enamorada embogida, uns còmics divertidíssims... Qui no coneix la història de Hamlet i aquella famosa frase “Alguna cosa fa olor de podrit a Dinamarca”?

El públic entrem a la sala, i ens trobem que l’espai escènic és quasi buit. Una taula, algunes cadires, teles de roba i sorra componen l’escenografia. La resta… l’espai imaginari. Hamlet Plays és una versió molt original dels textos de Hamlet, que neix al voltant d’una peça treballada i de la improvisació dels actors. Un procés de creació col·lectiva, en el que s’hi han introduït alguns elements d’investigació visual, d’imatge i moviment. Una fusió d’humor i drama, gest i mim, moviment, so, plàstica, coreografies, ironia, màscares, interpretació i text, a partir d’un joc interpretatiu, en que el resultat ha estat realment sorprenent. Hi ha efectes d’il·luminació, fum, enregistraments de vídeo, músiques del tot diferents i escenes genials, resolutives, divertides, poètiques, còmiques...

Els actors sota la bona direcció de Juanjo Cuesta, han estat increïbles! Sobretot un impressionat Francesc Cuéllar, al que vàrem descobrir la temporada passada amb l’obra Una mica de llibertat, si us plau a La Vilella mateix. També una divertida i camaleònica Agnès Jabbour i un fantàstic i sorprenent Hodei Arrastoa. La veritat és que tots, absolutament tots, són genials!

He trobat fantàstic el començament i el final de l’obra, les coreografies tant de ball, com de moviment, boníssima l’escena dels comediants, divertidíssim el diàleg sobre la vida dels coloms. La mort d’Ofèlia i la lluita d’espases, m’han agradat moltíssim. La veritat és que m’ho he passat tan bé, i les dues hores que dura la representació m’han passat volant!

Penso que el millor que podeu fer és anar-los a veure, i treure’n les pròpies conclusions. Per cert si hi aneu en dissabte, després de la funció hi ha col·loqui. Sempre és interessant poder parlar amb la companyia i conèixer amb més profunditat com s’ha treballat aquesta proposta.

← Tornar a Hamlet plays

Enllaç copiat!