Entre la tendresa de la ignorància i la saviesa de la incredulitat

H + Biohacking the dancer

H + Biohacking the dancer
27/02/2021

El teatre pot ser diversió, entreteniment, fantasia, ciència ficció, biografia, història i moltes coses més. La companyia Vostok Collective ha creat una obra que és tot això. És teatre documental com ho defineix l’actriu principal. Un teatre documental fora del corrent, que et sorprèn, et fa pensar, et fa dubtar si tot això pot ser possible, què hi ha de cert i què d’imaginació.

És una peça que no et pot deixar indiferent. Surts del teatre amb ganes d’arribar a casa i buscar paraules com transhumanisme, biohacking, ciborg o implantacions subcutànies d’imants.

A partir de l’experiència personal d’Encarni Sanchez Mesa, el creador i director Martin Garcia Guirado, el científic, Guillaume Cordier  i ella mateixa, intèrpret i ballarina, ens presenten totes les possibilitats de curació d’una malaltia mitjançant mètodes científics, pseudocientífics o ciències ocultes. Es pot curar la acromatòpsia de Neil Harbisson amb una antena implantada al crani? És cert que un implant subcutani pot permetre detectar moviments sísmics en temps real?

Què hi ha de veritat? Tot ho és, tot existeix, tot està documentat i ells el que fan és posar-ho en escena de la manera més original possible i amb tots els llenguatges escènics, interpretant o ballant al mateix temps que es projecten  vídeos, fotografies o transcripcions d’entrevistes. La il·luminació ha estat utilitzada de manera impactant, suggerent o inquietant.

Els sentiments i expressions de la veu en off d’una persona gran sobre aquests temes ens mostra la tendresa de la ignorància  i la saviesa de la incredulitat.

Han sabut plasmar en una hora tots els neguits de la humanitat des del principi dels temps, la lluita contra la mort, la immortalitat, la ciència com a salvadora de la persona o les seves deficiències i el gran repte: la creació de vida. Especialment impactant són les imatges de la pel·lícula de Frankenstein amb el fracàs emmirallat en la pupil·la de la protagonista.

Si en voleu saber més, no deixeu d’anar-hi.

← Tornar a H + Biohacking the dancer

Enllaç copiat!