S’ha escrit un crim ‘drag’

Gran Hotel de las Reinas: Histeria de un crimen

Gran Hotel de las Reinas: Histeria de un crimen
27/09/2023 - Teatre Coliseum

El Gran Hotel de las Reinas obre de nou les portes del seu luxós i mamarratxo complex escènico-hoteler per resoldre un crim truculent… algú ha matat a una emblemàtica i estimada treballadora de l’hotel. Un crim d’aquesta magnitud no pot quedar impune, i per això les clientes de l’hotel hauran de desplegar tots els recursos que tenen a l’abast per resoldre’l: música, lipsinc, coreografies impossibles, humor, interacció amb el públic, looks de fantasia i audiovisuals impressionants. Com la Senyora Fletcher, però en drag.

La nova edició del gran show drag promogut per la productora Locamente i AtresMedia, ambdós artífexs de portar al nostre país la franquícia televisiva de RuPaul’s Drag Race, és un gran espectacle que assegura diversió durant gairebé tres hores, i que farà les delícies dels seguidors del programa.Per començar cal reconéixer que les tres edicions del Gran Hotel han aconseguit estabilitzar als escenaris teatrals un gènere artístic – el del travestisme de tota la vida, tot i que ara amb una gran influència nord-americana– que cada cop té més seguidors i més qualitat, però que fins fa poc estava condemnat girar pel petit circuit de clubs, bars i discoteques, o a ser un número aïllat en un espectacle de cabaret, amb la inestabilitat i precarietat que això suposa per a les seves artistes. De fet, a Barcelona s’ha creat recentment la primera Associació Drag d’Espanya, per lluitar per la dignificació de les artistes que en formen part. I han aconseguit omplir els teatres fins a la bandera durant tres anys: chapeau!

En aquesta edició prepara’t pe seguir a Supremme De Luxe, que exerceix de cicerone per un hotel on desfilen les exconcursants de la darrera edició del Drag Race Espanya: Pink Chadora, Chanel Anorex, Drag Chuchi, Hornella Góngora, Maria Edilia, The Macarena o la guanyadora de looks ostentosos, Pitita. L’espectacle es ven com a musical, però s’articula més aviat com a successió de gags i actuacions drag. Aquí és on l’espectacle brilla, en la seva essència més televisiva. El darrer tram on competeixen Bestiah, Clover Bish i Pakita és una frenètica demostració del potencial i l’espectacularitat d’aquest art, que es desinfla en les trames parlades, potser excessivament llargues. Menció especial per Samantha Ballantines, que va substituir a correcuita a Vania Vainilla i va provocar alguns dels moments més hilarants de la nit amb la seva llengua afilada que reparteix contra tot i tothom. Si et decideixes a anar-hi viuràs una vetllada divertida que convida a celebrar la vida amb llibertat, però sobretot, amb estil i espectacularitat. Què més es pot demanar?

← Tornar a Gran Hotel de las Reinas: Histeria de un crimen

Enllaç copiat!