Gibraltar, la terra de ningú

Gibraltar

Gibraltar
06/02/2020

Existeixen molt poques oportunitats a Barcelona per veure els treballs escènics de Companyies africanes. Gràcies al Festival de Theatre en Français Oui!, que enguany arriba a la seva quarta edició, hem pogut veure a Barcelona l’espectacle Gibraltar, de la companyia de Burkina Fasso Ouaka Trane Théâtre.

Aquesta proposta ens explica la història real del Salif, un jove de Ouaga, la capital de Burkina, que volia marxar a Europa per assolir l’èxit. Però el seu desig no contempla un gran obstacle, la frontera. Un espai regnat per alts i violents murs que el converteixen en la terra de ningú. Molts dels emigrants que aconsegueixen arribar-hi, es queden allà atrapats, errant entre el somni frustat i utòpic d’Europa, i la por i vergonya de tornar a casa, a la crua realitat sense somnis.

Destaquem al polivalència dels dos intèrprets, Jules Soguira Gouba i Bachir Tassembedo, que interpreten tots els personatges de la història i alhora ballen coreografies molt físiques i inclús acrobàtiques en alguns casos.

De nou, moltes gràcies al Festival Oui! per apropar-nos a aquesta realitat, que moltes vegades rebem tergiversada pels mitjans,  de la mà de persones que la viuen, i a través de la seva pròpia llengua i poètica escènica.

← Tornar a Gibraltar

Enllaç copiat!