Cort de porcs

Els porcs també mengen verd

Els porcs també mengen verd
05/10/2020

Possiblement coneixem més l’Andreu Rifé cantant i actor, que al creador d’espectacles teatrals, tot i que en el 2008 va debutar amb el musical “Terròs!”, al 2010 amb el musical “Roba’m la cartera”, al 2012 “Bufa que fa son” i “Cuarto de libra” (una peça de dansa contemporània i teatre). En “Els porcs també mengen verd” a més a més de ser l’autor del text també n’és el responsable de la direcció.

“Els porcs també mengen verd” neix durant el cicle Converses i accions sobre teatre i violència a l’Obrador de filosofia de la Beckett on ell hi va participar.

Segons Rifé amb aquesta peça el que ha volgut és investigar sobre la relació que hi ha entre violència, escena i humor. Des del meu punt de vista certament és una obra on la violència està present en diferents formes: psicològica i física, tot i que la física no es veu en cap moment durant la representació. Ara classificar-la de  comèdia àcida, negra o violenta que busca generar incomoditat en l’espectador i riures dispersos en el públic, como que no. Al menys el dia que hi vaig anar jo, no hi va haver cap rialla entre el públic.

Que és una comèdia sòrdida…estic totalment d’acord, sobre tot en la manera d’interpretar als personatges. No me’n vaig creure a cap. No sé si formava part del guió, però la manera d’expressar-se era exagerada i molt poc creïble. Crec que si tot hagués estat més natural, el resultat hagués estat molt millor (opinió personal)

Haig de reconèixer que la trama és interessant des del punt de vista de la relació entre violència i teatre, però en cap cas el que se’ns va vendre com quins són els límits alhora de fer humor de les mancances.

De el que sí tracta l’obra és sobre les pors i venjances.

El que m’ha semblat genial és la utilització del relat de la mama truja i els seus garrinets per fer la comparativa amb la trama de l’obra.

De la mateixa manera que m’ha semblat genial la posada en escena amb la comparativa de les porqueres. Un pis que mica en mica es va convertint en una cort de porcs i uns personatges que mica en mica van ensenyant la seva cara més porca i miserable.

El final m’ha semblat genial!!!

Tot i així, malauradament no ha estat el que m’esperava.

← Tornar a Els porcs també mengen verd

Enllaç copiat!