Aprendre a respectar la diversitat

Els músics de Bremen in concert

Els músics de Bremen in concert
13/05/2019

“Els Músics de Bremen in concert” és una adaptació d’Albert Gràcia en forma de musical del conte homònim escrit pels Germans Grimm, que narra la història de quatre animals: un gall, un gat, un gos i un ase, que volen ser sacrificats pels amos, perquè comencen a ser vells.

Totes les cançons de l’espectacle són cantades en directe, i les va composar en  Keco Pujol expressament per aquest musical.

“ Els músics de Bremen, in concert” és un espectacle de teatre inclusiu en forma de musical impulsat per l’entitat d’inserció sociolaboral Femarec, a través de la companyia Pot Teatre, en la qual hi participen actrius i actors amb discapacitat o trastorn mental sever, a fi de normalitzar l’accés d’aquest col·lectiu a espais de cultura.

“Els músics de Bremen in concert” és una obra que ens parla d’amistat, solidaritat, tolerància i el respecte a la diversitat.

El fet de ser representat per persones discapacitades o limitades li dona encara més valor a l’espectacle, sobre tot a nivell pedagògic, ja que els nens aprenen a familiaritzar-se i veure com a quelcom normal, a persones, que tot i que no tenen les mateixes capacitats que ells, són capaces de fer coses extraordinàries. Aquesta va ser la principal raó per la que vaig triar de portar als meus nebots Àneu i Roc a veure aquest espectacle, fer-los veure que hi ha gent que tot i que no són com ells, són capaces de fer coses meravelloses. Us enganyaria si us digués que en un principi no els va sorprendre veure a tanta gent entre el públic comportant-se com a nens. La qüestió és fer-los entendre i que assumeixin amb naturalitat que hi ha diferències entre les persones.

La veritat és que els meus nebots s’ho han passat d’allò més bé. Han cantat, han picat de mans i han participat durant tota l’estona de l’espectacle. Bé, si us haig de ser sincera, jo també he cantat i he picat de mans.

M’agradaria enviar un fort aplaudiment a tot l’equip artístic, però especialment a tots els actors i actrius que han participat en aquest musical, i que són la Meritxell  Esturo Sola, en Jordi Juncàs Noguer, la Sandra Martín Rodríguez ,la Margarita Padrós Galvany, en Jordi Meca Robles , l’Albert Férriz Àdam , l’Ariadna Rallo Clara, en Fernando Moreno Reñasco ,en Manuel Valdivieso Navarro, l’Ana Maria Martínez Alamilla, l’Annabel López Amado i en Carlos Calderón Ruiz. 

També m’agradaria felicitar a l’ONYRIC Teatre Condal per aquesta iniciativa.

 

-La valoració d’aquest espectacle està basada en l’opinió dels meus nebots (8 i 4 anys)

 

← Tornar a Els músics de Bremen in concert

Enllaç copiat!