Una opinió de Iván F. Mula
Iván F. Mula

Eli

Eli

6/11/2018

Un drama de ciència-ficció

La perseverança del dramaturg Roc Esquius en estrenar noves històries de ciència-ficció és molt d’agrair pels amants del gènere però també per la salut del panorama teatral al qual encara escassegen aquest tipus de propostes. Després de combinar ciència-ficció amb comèdia (Mars Joan) i thriller (Sàpiens), en aquesta ocasió, Esquius torna a experimentar amb els límits del gènere plantejant-lo, aquesta vegada, com un intens drama familiar. L’autor parla de la incomunicació, les difícils relacions pare-fill quan no som capaços d’expressar les nostres emocions i de les seqüeles psicològiques de certs traumes. La química entre els actors Jaume Casals i Pep Antón Gómez, que ja havien treballat molt junts a la sèrie de TV3 La Riera, ajuda a fer funcionar la peça on el seu distanciament és tan important com la connexió que l’espectador ha de percebre que hi ha entre ells, malgrat la inicial manca d’entesa. Per la seva banda, Antonio Calvo aposta per una direcció senzilla però eficaç, on hi ha poc efectisme i les interpretacions prenen tot el protagonisme. El muntatge és tan interessant com arriscat. Esquius es juga totes les seves cartes a un high concept que, si bé funciona molt bé com a misteri, també transmet una certa noció de bona idea allargada. En alguns moments, es troba a faltar més incidència del sentit de l’humor per fer respirar el conjunt i, potser, algunes escenes acaben fent-se una mica reiteratives. En qualsevol cas, es tracta d’un espectacle amb un punt de partida que atrapa, força original i amb un grapat de reflexions internes que poden generar llargs debats a la sortida de la funció.


Tot el que necessites per anar al teatre

Eli

Eli és un espectacle escrit per Roc Esquius i dirigit per Antonio Calvo, on la quotidianitat d’un pare i un fill es veu alterada per la presència d’Eli, una màquina que encarna diferents personalitats per tal de no estar mai sol.

Sinopsi

La relació entre un pare i un fill que viuen sota el mateix sostre està greument malmesa per tots els buits que ocupen les paraules i emocions que no han sabut compartir durant els últims quinze anys. El dia del seu vint-i-cinquè aniversari, el fill rep un regal del pare que, indirectament, els obligarà a enfrontar-se a tot el que tenen dins, al que tenen fora, i al que ja no tenen. Aquest regal és una ELI, una màquina on hi pots crear les personalitats que vulguis per a que mai estiguis sol.

Video

Fotos

Eli

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • Mar
  12345

  Una molt bona obra. 2 gran actors damunt d’un escenari. Totalment recomenable.

  02/11/2018
 • Leonor Espejo
  12345

  Eli, una obra molt recomenable, amb el gran Pep Anton Muñoz i en Jaume Canals. Ens han fet plorar d emoció. On la paraula és molt important i la paraula t “estimo” la protagonista de la vida. Gràcies , gràcies i moltíssimes gràcies per remoure emocions!

  02/11/2018

Articles relacionats