Elefant terrible

5/12/2017

Realitats virtuals

L’obra “Elefant terrible” que es pot veure a la Sala Beckett és una reflexió sobre els perill que hi pot haver del mal us i consum de videojocs, jocs virtuals,…Una alerta per a aquells joves i no tan joves (menors  que ja no juguen amb trencaclosques, jocs de construcció o un elefant de peluix), que es poden passar hores i hores davant d’un ordinador, videoconsola o aparell similar, immersos dins d’un joc que els acaba per engolir, endinsant-los en mons ficticis, del que difícilment poden escapar.

L’addicció als videojocs és un problema actual de la societat humana. És important destacar que els videojocs, per si sols, no suposen un perill si se’n fa un ús adequat. Així doncs, l’addicció no se centra en el videojoc, sinó en l’ús descontrolat i abusiu que se’n fa d’ell.

Valoro molt la originalitat i presentació de la proposta, tot i que hi ha moments que costa de seguir i entendre.

El treball de tots dos actors (Eric Balbas i Roger Torns), que a més a més han escrit i dirigit aquest projecte, és admirable. Una interpretació molt acurada que mostra totes les conductes dels addictes als videojocs, com  el malestar cada vegada que s’interromp el joc o no es té temps de jugar, jugar més temps del que es pretenia inicialment, no poder deixar de jugar, invertir massa temps en qüestions relacionades amb els videojocs fins al punt en el qual s’arriba a interferir amb activitats quotidianes o deixar de fer altres coses importants per seguir jugant.

Una proposta que si es poleix una mica, serà sens dubte un imprescindible.

De totes formes us la recomano !!!


Tot el que necessites per anar al teatre

Elefant terrible

Elefant terrible

Eric Balbàs i Roger Torns presenten Elefant terrible, un dels projectes seleccionats de CROQUIS_BCN la temporada passada. Des de llavors han dut a terme un procés d’investigació dramatúrgic que ha comptat amb la implicació d’un grup d’adolescents provinents de dos instituts: Moisès Broggi i Barri Besòs. Els joves han participat en el procés de creació com a assessors artístics, aportant una mirada pròpia de la seva generació.

SINOPSI

Ells s’imaginen a si mateixos molt grassos, obesos mòrbids, incrustats en un sofà amb unes ulleres de realitat virtual i amb un vestit complert que els permet endinsar-se sensorialment en múltiples mons ficticis. S’imaginen podent canviar de rol com qui canvia de canal, podent barrejar, per fi, el somni amb la realitat. Imaginen que poden tenir totes les possibilitats a l’abast, sense moure’s del sofà. Imaginen que de cop són el mateix. S’imaginen perduts enmig de la xarxa rizomàtica sense poder tornar, sense saber qui són ni perquè estan on estan. S’imaginen eternament perduts en un futur incert intentant retornar al passat, intentant recuperar allò que va fer que estiguem on estem.

Fotos

Elefant terribleElefant terribleElefant terribleElefant terrible

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Maria Carmen Alcázar Chacón

  Us la recomano molt, es tracta d’ una proposta molt original, amb un brillant treball dels dos actors i una escenografia sencilla però molt efectiva, a més de la il.luminació i el so, que ens feien entrar de ple al joc. Ens ho vam passar molt bé, llàstima que només estigui a la Beckett quatre dies, no us la perdeu!

  01/12/2017

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Ahir a la Sala Beckett vaig estar veient aquesta obra escrita, dirigida i interpretada per Eric Balbas i Roger Torns. Inspirada en els videojocs i la realitat virtual, ha tingut un procés de creació de més d’un any i que ha comptat amb l’assessoria de joves adolescents de dos instituts de Barcelona. Ens parla d’uns joves que amb unes ulleres virtuals els permet introduir-se en un món fictici i que per fi poden barrejar el somni amb la realitat, però es troben perduts a la xarxa amb un futur incert i volen tornar al passat i recuperar el que realment som. Amb només un bagul com escenografia, els dos actors fan un excel·lent treball, histriònic en alguns moments, però que no desentona amb el tema. A mi com desconeixedor d’aquest món, m’ha descol·locat en diverses ocasions però entenc que a les persones que els agrada, especialment els joves, l’han gaudit i molt almenys així ho han demostrat amb llarguíssims aplaudiments. Fins diumenge dìa 3, es pot veure.

  01/12/2017