Una tragicomèdia que ens fa reflexionar

El test

El test
24/01/2017

Una tragicomèdia escrita per Jordi Vallejo i dirigida per Cristina Clemente, interpretada per Sergio Caballero (Toni), David Vert (Hèctor), Carme Poll (Paula) i Clàudia Costas (Berta).

El tema sembla, a priori, una absurditat, un dilema al qual s’enfronten la parella Hèctor-Paula, un matrimoni amb problemes econòmics, quan el seu amic Toni els planteja el test que la seva dona, Berta, una psicòloga d’èxit, proposa als seus alumnes:  Què escolliries si et regalessin 100.000 € ara mateix, o 1.000.000 € d’aquí a deu anys ?

El que ha començat sent un joc, els obligarà a posar preu als seus principis i finalment, els empenyerà a prendre una decisió que els canviarà la vida. Una trama d’embolics que va revelant la veritable personalitat dels personatges.

El treball d’interpretació de tots quatre actors és realment magnífic, la seva expressivitat i la seva complicitat a l’escenari, un text ple d’ingenioses repliques i una gran agilitat de diàleg fa, sens dubte, que aquesta tragicomèdia hagi gaudit de tant d’èxit de públic, amb les entrades exhaurides gairebé cada dia. Una menció especial al gran treball de David Vert (de fet, ell és l’únic que formava part del repartiment inicial), que des del començament interpreta un convincent Hèctor que creix a mesura que avança la representació. Una extraordinària direcció de Cristina Clemente, que imprimeix un bon ritme al joc escènic donant el protagonisme a tots quatre sense que cap dels papers sobresurti de la resta.

Jordi Vallejo debuta al teatre amb aquesta obra i el 2014 va obtenir amb El test, en una primera versió, el Premi de Teatre Fray Luis de León de Castella i Lleó. Utilitza una estructura molt sovintejada a les comèdies, dues parelles i un sopar i, al nostre entendre, ha construït bons diàlegs per definir els perfils dels quatre personatges.

Alguns amics teatraires, ens havien avisat de què aquesta producció era massa “comercial” i vàrem estar a punt de no anar a veure-la. Ens ha agradat molt més del que esperàvem, ens ha sorprès molt favorablement, perquè té molt més contingut del que sembla i entre riure i riure ens fa reflexionar… i creiem sincerament que hauria estat una llàstima que ens l’haguéssim perdut.

Si desitgeu llegir l’apunt original, nomès heu de clicar AQUÍ

← Tornar a El test

Enllaç copiat!