Orella i Renom, dues interpretacions brutals!

El President

El President
27/11/2014

El president és una obra de teatre escrita per Thomas Bernhard l’any 1975; una tragicomèdia on podem veure les misèries i rareses de les altes esferes del poder. En aquesta obra podem apreciar el peculiar estil satíric, propi de la narrativa de Bernhard, sobre tot durant el monòleg, amb to irònic que fa la presidenta; utilitzant frases reiteratives i encadenades plenes de detalls minuciosos i obsessius. Frases que avancen i tornen enrere per tornar a dir el mateix. Gesticulacions absurdes davant d’un mirall, obsessions i paranoies, que mostren en la protagonista un punt de bogeria.

Francesc Orella i Rosa Renom interpreten als dos protagonistes principals ; el president i la presidenta, unes interpretacions  que ens han deixat impressionats. Dos monòlegs plens d’ironia; un text que no és gens fàcil i que es necessita d’un gran nivell interpretatiu  per poder-lo desenvolupar. La Rosa Renom ens ha interpretat d’una manera magistral  a una dona histèrica i dèspota plena de  tics i rareses, i en  Francesc Orella ens  interpreta a un home temible, dèspota, patètic i extravagant, un paper que ha sabut realitzar d’una manera espectacular. De la resta de personatges m’agradaria destacar a l’actiu Daniela Freixas que amb tan sols les seves rialles i la seva gestualitat,  fa una actuació extraordinària i del tot creïble i a la Montse Pérez en els seu paper de criada de la senyora presidenta, on  podem veure el poder i  l’abisme que hi ha entre els amos i els criats.

Si a unes interpretacions espectaculars i  a la magnífica direcció de la Carme Portacelli li sumem  la fantàstica escenografia de Paco Azorín, la il·luminació  de Maria Domènech i l’espai sonor de Jordi Collet , ens trobem davant d’un muntatge que ningú s’hauria de perdre.

← Tornar a El President

Enllaç copiat!