Un joc de nens magistral

El mar: Visió d’uns nens que no l’han vist mai

El mar: Visió d’uns nens que no l’han vist mai
09/02/2023

Tot i que el títol El mar ens faci imaginar un paisatge obert i blau, el d’aquesta obra es desenvolupa a una escola rural de Bañuelos de Bureba, un poble de la província de Burgos. Allí va anar a parar un professor català de nom Antoni Benaiges la trajectòria del qual allà, com en altres destinacions a les quals va acudir, va ser oferir un món de possibilitats a través de l’educació. En la seva cura, i d’altres i tantes, va estar present que el fet d’aprendre a llegir, a sumar oa imaginar una vida no estigués només destinada a uns quants.

Alberto Conejero sempre fa veritables joies sobre l’escenari, amb plantejaments molt rics per reflexionar i explorar sentiments des del pati de butaques. En aquesta ocasió, l’equip que hi forma Xavier Bobés és magistral. La manera d’unir idees, sensacions i capes en una mateixa posada en escena és, simplement, excel·lent.

Bobés, que comparteix escenari amb Sergi Torrecilla, fa un treball d’interpretació commovedor, capaç d’invocar els records de la vida de Benaiges i una època fosca del nostre segle passat. En particular, tot això s’aconsegueix amb una història contada des de diferents formes audiovisuals i perspectives que ocupen l’espai, juntament amb la paraula i una escenografia acurada i exigent. Per això, l’espai escènic de Pep Aymerich, el sonor de Julià Carboneras i la il·luminació de Jou Serra i Mario Andrés Gómez fan que el relat s’assenti en una atmosfera que ens porta a la infància i ens submergeix en uns anys que mereixen ser rescatats de qualsevol oblit.

Vist el 19/02/2023 – Teatro de la Abadía (Madrid)

 

← Tornar a El mar: Visió d’uns nens que no l’han vist mai

Enllaç copiat!