Timelapse d’una família

El llarg dinar de Nadal

El llarg dinar de Nadal
13/12/2018

La companyia La Ruta 40 torna un Nadal més amb aquesta obra de Thornton Wilder per retratar en tan sols 60 minuts la història de tota una saga familiar.

Gràcies a l’ús d’el·lipsis temporals perfectament integrades en els diàlegs, som testimonis del pas (i pes) del temps sobre la família Bayard i la casa en la qual viuen. Les diferents generacions transiten per aquest espai que també funciona com a delimitador temporal de l’obra, començant amb el primer sopar de Nadal que es celebra a la casa i tancant amb l’últim.

Durant aquests 90 anys coneixem a multitud de personatges que vénen i van segons acaba el cicle vital de cadascun, representant el naixement i la mort amb precioses metàfores que marquen l’estil de l’obra. Malgrat els múltiples personatges que aborda cada intèrpret, no arribem a perdre’ns gràcies a un ritme accelerat que no els permet estancar-se en cap d’ells, creant aquesta sensació de timelapse accelerat però delicat al mateix temps.

No hi ha millor context que el Nadal per relatar la història d’una família a través del temps. Argument universal en el qual fàcilment veiem reflectides les nostres històries familiars i vincles afectius. A més, també ens remet a obres com Cien Años de Soledad, recordant-nos que “hi ha coses que només el temps pot curar”.

← Tornar a El llarg dinar de Nadal

Enllaç copiat!