Present, passat,futur

El futur

El futur
21/03/2019

“El futur”  és una obra escrita i dirigida per Helena Tornero. Aquest espectacle és el que tanca el cicle de Teatre per a joves, un nou projecte de teatre per a nois i noies de 12 a 16 anys, que s’estrena aquesta temporada al TNC amb la voluntat d’acostar-los al fet escènic amb temàtiques més properes a la seva realitat.

“Tota aquesta història podria no haver passat, però passa. Ha passat. Passarà. El futur és aquella cosa que quan arriba, deixa d’existir. Es pot fugir d’allò que encara no existeix?”

El teatre és un espai que comparteixen actors i espectadors, un lloc on és possible fugir d’un passat i d’un futur, però de la mateixa manera també és possible viure un present. Un present real o imaginari, on passen coses que sovint van més enllà de les mateixes parets del teatre i que et fan reflexionar sobre… si el que estàs veient (que és ficció) és real o pot convertir-se en realitat. És a dir, una història que podia no haver passat , passa i ha passat.

Les promeses de futur són això futur. I el futur, segons la viquipèdia, és el temps a venir, el demà; i el demà és el futur de manera indeterminada.

“El futur” és una obra que ens mostra la nostra societat actual, on l’Helena Tornero ens fa posar en la pell de l’altre.

Possiblement és un dels muntatges on s’aborden més quantitat de temes que ens conviden a la reflexió. Temes com la immigració, el racisme, els refugiats, la xenofòbia, la igualtat de gènere, el reconeixement professional de la dona, les relacions humanes, el poder polític i l’adquisitiu, la guerra i el negoci de les armes, la destrucció de la natura i les xarxes socials . És alhora una obra que ens parla de responsabilitats i irresponsabilitats, i ens fa veure que les aparences de vegades ens enganyen, que moltes vegades els bons en realitat són els dolents i que els dolents sons els bons.

“El futur” és una obra dirigida als joves, perquè en ells hi ha posada tota la nostra confiança. Ells són els nostre futur, però no ens enganyem, en realitat tots nosaltres en som responsables del que està passant. Així dons, us recomano que no us perdeu aquest muntatge. I no us el recomano tan sols pel seu contingut, sinó també pel text, per les interpretacions, per la seva original manera de portar-la a escena i per la seva actualitat.

Només em resta felicitar a tot l’equip, especialment a l’Helena Tornero pel text i direcció, i a les actrius i actors Ester Cort ( narradora, filòsof, ren),  Júlia Genís (Diana), David Menéndez (Halim) y David Vert ( Alfred), que estan realment fantàstics en llurs papers.

 

Ens van fer creure que els indis eren els dolents, no caiguem en la mateixa mentida, com diu l’Helena Tornero “És molt fàcil que et colin coses que no són certes”.

← Tornar a El futur

Enllaç copiat!