Nuesa teatral

De Nao Albet i Marcel Borràs

De Nao Albet i Marcel Borràs
29/10/2023 - TNC – Teatre Nacional de Catalunya

El món de l’espectacle està ple de creativitat, alts i baixos, i també un component important d’ego. Saber-lo gestionar o guiar-lo segons el moment vital i professional en què s’estigui és molt complex i afecta, es vulgui o no, a la feina i també a les relacions que envolten. Un tema complex el d’estimar-se o sobrevalorar-se.

Aquesta producció és el comiat de la trajectòria de Nao Albert i Marcel Borràs com a tàndem creatiu i laboral. Després de 15 anys, tanquen el cicle amb aquesta introspecció personal a través d’un element indispensable, el seu ego. Es van conèixer quan eren adolescents i van trobar en l’altre un mirall exacte de somnis i maneres de fer. Es repassa aquest recorregut teatral al mateix temps que aborda la seva relació d’amistat i el seu deteriorament. Després es passa a la construcció d’un futur plausible on s’exploren les possibles casuístiques que podrien esdevenir en base a la decisió de continuar treballant junts. En realitat, una justificació pel seu adeu.

Divertida i directa, interpel·lant a l’espectadora en cada moment de l’obra, transporta a un viatge peculiar i il·luminador. La dissecció de la seva relació -amb parts de ficció o no- endinsa al públic a una part desconeguda de la creació dramatúrgica. I la mostra interessant i molt intensa, a vegades infructuosa i d’altres altament fructífera.

Nao Albert i Marcel Borràs interpreten a la perfecció els seus papers, son capaços de despullar-se no només literalment, sinó també a nivell personal fins a quotes impensables. Aquest exercici de sinceritat i nuesa profunda serveix com a catarsi per a ells i també per al públic que s’apropa íntimament a uns personatges als que ha seguit la pista de manera forana durant més d’una dècada.

Una posada en escena extremadament minimalista és perfecte per a una producció que té el seu fort en el text i la interpretació dels seus protagonistes. Res més importa, son les paraules que van desgranant les que indueixen a l’espectadora al seu món.

És tota una experiència, un exemple exquisit de la seva manera d’entendre el teatre i la creativitat.

← Tornar a De Nao Albet i Marcel Borràs

Enllaç copiat!