Quan tot se’n va en orris

Cloaca

Cloaca
17/03/2015

Què és una “cloaca”? Una claveguera, el lloc on aflueixen les coses i les persones més vils.

Cloaca és una gran metàfora; el que en un principi és un crit de guerra d’un grup d’amics en la seva joventut (Cloaca!), es transforma en el conducte per on  sortiran les seves immundícies i fent que millor d’ells mateixos se’n vagi per la “cloaca”.

La història dels nostres protagonistes, no és sinó una de tantes que ens podem trobar actualment a les noticies (corrupció, apropiació indeguda, mentides i  traïcions), sota l’aparença de bona gent. I és que a sota nostre sempre hi ha hagut i sempre hi haurà conductes subterranis anomenats “cloaques”, que malauradament quan estan plenes acaben rebentant i treien tota la porqueria acumulada.

Qui són els protagonistes d’aquesta obra? Quatre amics: en Pieter (Xavi Casan) funcionari públic, en Tom (Miquel Sitjar) advocat, en Jan (Ramon Godino) polític i en Marteen (Pep Papell) director de teatre. Davant d’un problema que té un d’ells, veurem quina és la veritable amistat, però també veurem la falsedat, l’enveja i l’egoisme que s’amaga dins dels que s’anomenen amics.

Una obra dramàtica molt ben dirigida i treballada des de l’humor i la ironia. Molt bones interpretacions per part dels actors, tot i que m’agradaria destacar la increïble feina que fa en Miquel Sitjar, i que és brutal!

Fantàstica la banda sonora amb tocs de blues, que ha estat composada per Xavi Malacara, un conegut cantant i compositor de l’escena musical de Barcelona.

Cloaca és una obra que ha estat representada en més de quinze països i que ara teniu la oportunitat de veure-la al Versus Teatre; però no us adormiu que les entrades quasi sempre estan exhaurides.

← Tornar a Cloaca

Enllaç copiat!