Fer que cada dia sigui Nadal

Cia. La Trepa: Bon Nadal Dr. Greenwich

Cia. La Trepa: Bon Nadal Dr. Greenwich
09/12/2018

Un text original de Sílvia NavarroAlicia Serrat, amb música original d’Eduard Tenas  i dirigida per la mateixa Sílvia Navarro.

Fa goig un teatre amb famílies senceres i criatures de totes les edats que esperen ansiosos l’inici de l’espectacle, sentir-los comentar el que ja veuen a l’escenari o el que esperen veure, i els comentaris a la sortida ….

Bon Nadal Dr. Greenwich és un musical que parla de l’estrafolari científic (Marc Miramunt) que inventa estris per mesurar els somriures, pesebres vivents en miniatura o aparells per aconseguir cantar. Per ell el Nadal és la seva època preferida perquè tothom és feliç. El seu jove ajudant Lewis Langton (Eloi Gómez) li fa costat en tot i secunda la creació de nous invents.

El Nadal és el dia en què es retroba amb les seves dues germanes (Mariona Campos i Olga Fañanàs) i la seva neboda (Mireia Òrrit) a les que no veu en tot l’any. Per això decideix crear un invent que permeti alterar el temps i fer que cada dia sigui Nadal.

El que d’entrada ha  semblat una idea molt bona que li permetrà veure a la seva família cada dia, acabarà fent anar de corcoll a tothom que comença a estar fart de regals, neules i torrons i demana a l’alcaldessa (Esther Pérez-Ferrer) que aboleixi el Nadal o el faci de celebració bianual.

Ha acabat sense voler amb la màgia del Nadal ?? Que farà per solucionar-ho ??

Un plantejament simpàtic i una posada en escena on les actrius es desdoblen en més personatges, com la veïna Sra. Holloway que un dia i un altre demana una mica de sal, o el Cor de Nadal. Unes interpretacions acurades i una magnífica música i coreografia amb direcció d’Ernest Fuster.

Un any més la Companyia la Trepa (1977) estrena un nou muntatge nadalenc apostant per una dramatúrgia que convida a la reflexió.

Cal també esmentar l’excel·lent direcció de Sílvia Navarro, de la que ja hem vist algunes altres propostes per adults, amb dramatúrgia o dirigides per ella; recordem per exemple “Fly me to the Moon” a l’institut del Teatre (2015), “R.I.P (Rest In Pis)” al Festival Píndoles 2015, “Invisible, El Musical” (2017), “94 minuts” (2017) o “La inversemblant peripècia d’en James Richards” (Festival Píndoles 2018).

BON NADAL DR. GREENWICH, és una bona proposta de Teatre Musical, que pot agradar a tothom, encara que creiem que pels més petits (està indicada per a partir de 4 anys) es faci una mica feixuga per excessivament llarga i potser difícil d’entendre en alguns aspectes.

Per veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a Cia. La Trepa: Bon Nadal Dr. Greenwich

Enllaç copiat!