El dia (de Nadal) de la marmota

Cia. La Trepa: Bon Nadal Dr. Greenwich

Cia. La Trepa: Bon Nadal Dr. Greenwich
15/12/2018

Nova proposta familiar del Jove Teatre Regina amb els trets habituals de la casa: Bones interpretacions, obres que més enllà de la història en qüestió aporten missatges educatius, cívics… en format musical amb partitures interessants sense ser facilones, escenografies no espectaculars però sí efectives i un bon repartiment. En aquesta ocasió, a la solvència habitual de la Companyia La Trepa l’acompanyen un simpatiquíssim Eloi Gómez (El despertar de la primavera, That’s a musical) i Mireia Òrrit (Rent).

El text de Sílvia Navarro i Alicia Serrat (Pegados), dirigit per la primera d’elles (94 minuts), ens parla d’un científic una mica maldestre amb els seus invents, tan entusiasmat amb el dia de Nadal (retrobar-se amb la família) que vol repetir aquell dia perquè tot surti rodó i estar més sovint amb aquells a qui estima. Així, doncs, inventa una màquina que repeteix el dia de Nadal una i una altra vegada. Tot rutlla,  cada dia de Nadal és una mica millor, procura entendre’s millor amb les germanes, el seu ajudant va agradant més a la neboda del Dr… però al mateix temps hi ha saturació d’àpats de Nadal, de fer-se regals que no agraden… Està transformant la millor època de l’any en un fracàs?

La pega és que no és una obra per la canalla més petita (malgrat el simpàtic cartell) i això pot portar alguna decepció donats, a més, els antecedents d’altres anys com Conte de Nadal o Pastorets Superestel. Es toquen temes que els petits no entenen (incomunicació pares/fills o simular ser diferents a com som per agradar a algú), més adients a partir de 8 o 9 anys sense arribar als adolescents pròpiament dit, i se’ls pot fer, doncs llarga. No és un musical dels participatius ni simples, tot i que molt simpàtic. A més, sent de Nadal, com diu el títol, el públic més familiar es sorprendrà perquè no apareguin els referents esperats (Reis Mags, Santa Claus, la màgia dels regals….).

En resum: una proposta  més que interessant, ben interpretada i cantada, amb música original, divertides coreografies, per una franja concreta i sovint oblidada, ni canalla petita ni adolescents.

← Tornar a Cia. La Trepa: Bon Nadal Dr. Greenwich

Enllaç copiat!