Realitat i fantasia

Cia. Cocotte: Les Rois Fainéants

Cia. Cocotte: Les Rois Fainéants
18/01/2016

Amb un francès molt bàsic i fàcil d’entendre, s’ha estrenat a La Seca Espai Brossa Les Rois Fainéants, una proposta divertida i desenfadada de la jove companyia Cocotte.

Les Rois Fainéants neix en un taller de creació de 3er d’interpretació de teatre físic, dirigit per Joan Cusó, professor de l’Institut del Teatre de Barcelona, que agafa com a referent i font d’inspiració dels seus personatges la Cia de teatre Les Deschiens Jacques Tati (actor, guionista i director de cinema francès).

L’espectacle és una crítica en forma de “divertimento”, on es barreja realitat, fantasia, absurd, humor i tendresa. Un treball multidisciplinari (treball amb objectes, música, text, gest), amb un component visual molt important.

L’escenografia de Marta Bayer ens situa dins d’una vella fàbrica concebuda com un gran guinyol. Durant l’espectacle apareixen i desapareixen objectes i uns personatges molt entranyables; els treballadors de la fàbrica, que sobreviuen dia a dia a les estrictes exigències de la rutina diària.

Les interpretacions han estat totes en el seu conjunt fantàstiques, es nota que al darrera hi ha un gran treball d’equip.

Al llarg de la representació ha moments molt i molt bons, fins hi tot extraordinaris, però hi ha d’altres que des del meu punt de vista, caldria millorar.

Penso que tot i que no és un espectacle del tot rodó, és interessant d’anar-lo a veure, tant per la seva originalitat, com per els actors que s’hi deixen la pell durant tota la representació.

← Tornar a Cia. Cocotte: Les Rois Fainéants

Enllaç copiat!