Tast musical plaent

Broadway al Maldà

Broadway al Maldà
27/01/2023 - El Maldà

Si algú pensava que no es podia fer una transició entre You oughta Know d’Alanis Morissette al Burn de l’Eliza al musical Hamilton, estava ben equivocat/ada. L’únic que es necessita és visió i talent i això és el que té Joan Vázquez.

L’espectacle es vertebra amb un fil d’anècdotes sobre lletristes i compositors/es de coneguts musicals de Broadway, ja siguin clàssics o contemporanis. Unes relacions d’amor a aquest gènere teatral que fan d’interludi entre els diferents temes que l’intèrpret va tocant i cantant per a delectar al públic. En aquests petits incisos narratius es mostra el gran coneixement que Vázquez té no només dels musicals sinó també de tota la història que els envolta: com es van crear, els moments feliços i els durs de les produccions i l’impacte que van tenir pels seus creadors i pels espectadors/es.

Amb molta elegància i sentiment, Vázquez sap triar els temes que l’ajuden a exposar la seva història i que demostren que el talent i la creació musical no s’acaba, obrint-se a nous talents i noves veus. L’inici tímid amb les notes del tema de La La Land es transforma en una declaració d’intencions amb Audition del mateix musical –dedicada als bojos somiadors que creuen en un futur dedicat a l’art escènic- i va passant per diferents temes, alguns no gaire coneguts fora de Broadway com Dogfight  o If/Then, a d’altres que han traspassat fronteres i s’han fet coneguts arreu del món (Hamilton, Dear Evan Hansen, o Waitress), i sempre tenint un record per aquells que ja no hi són, però que han marcat la història dels musicals (Evenint Primrose, Tick Tick Boom).

Un piano, una llum zenital i Vázquez, no es necessita més per passar una hora acompanyada de mons diversos amb excel·lents melodies. A qui ha vist algun d’aquests musicals l’aconsegueix traslladar al mateix sentiment que va sentir en aquell moment i crea un moment únic.

L’únic retret que se li pot fer a aquest espectacle és que les anècdotes entre cançons queden a vegades curtes. Una mica més de narració, alguna història més llarga o la presentació de la cançó que ha tocat o que està a punt de cantar arrodoniria una producció senzilla plena d’emoció.

Aquells que son amants dels musicals gaudiran d’aquests minuts de connexió i plaer sonor i voldran molt més, perquè escoltar bocins d’obres increïbles deixa sempre amb ganes de devorar-les senceres.

← Tornar a Broadway al Maldà

Enllaç copiat!