Sóc malalt mental, vaig al psiquiatre. Res de nou

Boja

Boja
18/02/2023 - Teatre Eòlia

Aquest dijous vaig anar a veure aquesta proposta del Teatre Eòlia,. Una casualitat que el mateix dia vaig tenir la meva visita setmanal al psiquiatre, o sigui que sé de què parlem en primera persona.

Mariona Esplugues és l’autora, creadora, directora i intèrpret d’aquesta obra. Una obra que se’n va anar al Teatre del Raval i ara torna al Teatre Eòlia.

És un monòleg per fer visible l’experiència personal viscuda per la Mariona. Ens explica com ha estat la seva infantesa i adolescència fins avui. Com és el pas per diferents psicòlegs fins que et trobes l’idoni, aquell que de veritat et sents a gust (no amb tu mateix) per detallar tot el que tens el cap.

Podem veure com hem de passar per diferents especialistes, els fàrmacs receptats i que pot estar temps fins a trobar eficaç o fins als que et trobes una mica millor. Com la gent no t’entén i creuen que és una cosa passatgera i que amb un consell ja tens prou per estar bé. El millor de tot, és aquell to divertit i esbojarrat alhora per veure les dificultats pels que passes però amb un punt alegre. Una visió de la Salut Mental difícil d’assimilar per un mateix, per la gent que tens al costat, però sense caure en l’estigma social i de malaltia que s’ha d’amagar. El fet de ser en primera persona ajuda, com a mínim als que estem en una situació semblant. Veus que aquest drama no ets l’únic que el pateix i que alleugera una mica. No ets l’únic que et passa. El cas de cadascú és únic, però no el camí que recorre. Crec que és un muntatge molt bo per al jovent, tot i que no els atreu anar al teatre, i a la gent en general. Ella està espectacular, i el muntatge s’ho val. Fa servir el monòleg, la performance, el moviment, la dansa, la música, el cabaret per criticar i fer una mica de teràpia. Pots veure la resta de la meva opinió al següent enllaç

← Tornar a Boja

Enllaç copiat!