Cinc veus increïbles

B vocal: Diversiones originales

B vocal: Diversiones originales
10/06/2016

Si el que necessiteu és desconnectar, riure i passar-vos-ho d’allò més bé, aneu al Teatre Condal a veure l’espectacle “Diversiones Originales”; una proposta fresca, divertida i original que ens proposa el quintet vocal B Vocal.

“Diversiones Originales” és un espectacle que barreja música a cappella amb grans dosis d’humor, on s’alternen composicions pròpies ( amb estils com el rap, el pop, la música clàssica, la balada, el bolero o fins hi tot la jota), amb alguns temes més coneguts per la gran majoria de públic, que van des del clàssic fins el rock, passant pel ball llatí, el dance o el jazz, amb incursions d’estils tan perifèrics com el flamenc o el pop coreà.

19 temes a cappella que em van deixar amb la boca oberta, per la gran qualitat interpretativa i d’unes veus realment increïbles .

L’espectacle comença amb una introducció espectacular del “Oh Fortuna” de l’”Ópera Carmina Burana” de Carl Off, per de cop i volta continuar amb un clàssic del Jazz com “Sir Duke” de Stevie Wonder.

La música llatina també té el seu protagonisme, així que podreu escoltar el “Corazón espinado” de Maná i Santana, la “Conga” de Gloria Stefan, el popular cubà adaptat per José Fernández amb versos de José Martí “Guantanamera”), el “Waka Waka” de Shakira i el “Living la vida loca” de Riki Martin d’entre altres.

Composicions “Originals” pròpies com “Hazlo a Cappella” (Composició amb lletra i música de Carlos Marco), “Rapnacimiento” (Divertimento que fa una barreja entre l’estil renaixentista sobre un tema de Francisco Guerrero del segle XVII per anar evolucionant cap un rap esbojarrant), “Aún te sigo amando Fernando” (un divertit bolero amb lletra i música d’Augusto González, que explica la historia sobre un inaudit canvi de sexe a la recíproca entre un marit i la seva esposa, i a l’inrevés, que em va recordar molt al grup The Luttiers), “Korean Girl” (amb lletra i música d’Alberto Marco, és una balada que relata una historia personal sobre la infància de l’autor) o la “Jota de b vocal” (un petit homenatge que fan a les arrels aragoneses del grup).

Hem pogut escoltar versions vocals de grans temes clàssics com l’”Halllelujah” de Leonad Cohen, “Someone like you” d’Adele, La Bamba i el tema flamenc “Materia Inexistente” d’El Barrio (que es podria dir que és la primera versió d’estil flamenc que s’interpreta íntegrament “a cappella”, inclusiva la sonoritat vocal del calaix flamenc, guitarres, etc…)

Han estat molts els números amb els que ens hem divertit moltíssim, com el número “Bad Romance” de Lady Gaga ( amb un Juan Luís tot vestit amb pollastres) , Black Eyed Peas, Village People; els musicals “El Fantasma de l’Òpera” i “El rei lleó” i els clàssics de l’ òpera com “Toreador” de “Carmen” de Bizet, o el “Lascia ch’ío pianga” del “Rinaldo” de Haendel.

Pell de gallina en el moment en que van cantar “La Gavina” de la Marina Rossell.

 

Però… qui són aquests cinc “peazo d’artistes”?

 

Augusto (Zaragoza). Compositor, arranjador i guionista. Interpreta cançons como solista, baix, baríton i “beatboxer” o tècnica de ritme vocals (disciplina que va sorgir de la música vocal, que imita els sons de tot tipus de percussió, amb tan sols la veu).

Carlos (Zaragoza) està especialitzat en “beatboxer”

Alberto (Zaragoza) Contratenor. És expert en l’art de “falsetto”, en ritmes de beatboxer i en tècnica vocal. Des de 1995 forma part del grup b vocal, on, com curiositat, comparteix escenari amb el seu germà Carlos, també membre del grup. En b vocal Alberto es cantant, arranjador, compositor i director del treball d’estudi de gravació d’àudio del propi grup).

Fermín (Zaragoza) cantant, interpretació i amb un sentit de l’humor increïble.

Juan Luís (Córdoba) cantant, actor, ballarí, pallasso, escriptor. Baix. Especialitzat en interpretació, clown, dansa i coreografia, música antiga i renaixentista, tècnica vocal i beatboxer.

 

És cert que no a tothom ens agraden les mateixes coses, ni ens fa gràcia el mateix. Cadascun de nosaltres no té el mateix sentit de l’humor, però del que sí estic totalment segura és que si us decidiu a anar a veure als B Vocal, en el primer minut d’escoltar-los, us asseguro que quedareu rendits a les seves increïbles veus.

Jo en un principi em va costar connectar amb el seu sentit de l’humor, però us haig de confessar que al final no podia parar de riure.

M’ho vaig passar genial !!!, i com vull que vosaltres també us ho passeu bé, us recomano que no us perdeu aquest espectacle.

Tan sols teniu avui i demà per poder anar-hi.

← Tornar a B vocal: Diversiones originales

Enllaç copiat!