Indigestió vital!

Auténtica

Auténtica
28/10/2017

Autèntica, no podia dir- se d’una altra manera. Ella és autèntica. La història és autèntica. Autèntica no és original, ni especial ni allò mai vist i sorprenent. És autènticament comú, i no per això perd valor. Molts personatges apareixen però sols un té cos, veu i moviment: el de la Mari Carmen, somiadora i lluitadora. Una persona motor, una persona amb força, una persona capaç d’estar al cim, caure al fons de la vall al minut següent i remuntar fins a un cim encara més alt en segons. Una professional de les carreres d’obstacles. Obstacles de diverses formes, colors i dimensions, situats estratègicament per la societat, la família, els amics i ella mateixa. No sona la cançó de Resistiré, però a mi si que em ressona internament com una remor de fons.
En una hora es toquen molts temes, sense profunditzar en excés, però el suficient per despertar-nos la reflexió. Les paraules ens travessen de maner inevitable per la forta aposta emocional de l’actriu. Viu cada moment amb totes les cèl·lules del seu cos, contagiant a les dels espectadors, que ho acabem vivint amb ella. Sentim l’alegria, la vergonya, la por, la impotència, la il·lusió, la desesperació… veure aquesta obra és fer un viatge emocional de la mà d’una persona que creu al 100% en el seu somni i és llança sense saber si s’obrirà o no el paracaigudes.
Tot i la duresa de la història, aquesta se’ns presenta amb clau d’humor, de manera que és una comèdia àcida. És tragi-còmica. Podem riure i plorar al mateix temps. Passe el que passe l’humor, sigui negre, rosa o verd, per seguir endavant. Y no per llevar-li ferro a la situació, sinó per visibilitzar-la més. Perquè al transmetre el missatge d’una manera directa però amb humor, ens creem menys defenses i ens arriba més.
Hi ha moltes maneres de viure, diversitat infinita de formes d’entendre la vida i de transitar el dia a dia. Quina és més vàlida? Cap i totes, si la triem nosaltres. Allò més important és elegir.
Una perleta densa i lleugera al mateix temps. Intensa. Moooolt intensa. I, sobretot, AUTÈNTICA.
No us la perdeu!

← Tornar a Auténtica

Enllaç copiat!