Un himne a les segones oportunitats

Aquella nit

Aquella nit
13/01/2020

AQUELLA NIT, un text del dramaturg David Greig traduït per Cristina Genebat i dirigit per David Selvas.

David Greig (Edimburg, 1969), és dramaturg i director artístic del Lyceum d’Edimburg des del 2015.

“MIDSUMMER” (AQUELLA NIT) és una comèdia romàntica, estrenada a Edimburg en 2008,  amb música i cançons de Gordon McIntyre,  adaptades i interpretades pels músics Aurora Bauzà i Pere Jou (TelemannRec.).

Ens explica la història de l’Helena (Marta Bayarri) i el Bob (Ivan Massagué). Ella és una advocada de divorcis que manté una relació amb un home casat. Ell és divorciat i malviu fent negocis del tot il·legals. Viuen a Edimburg on sempre plou.

Una nit de divendres, tots dos sols en un bar, es coneixen i decideixen emborratxar-se plegats. Tots dos viuran un cap de setmana que els donarà l’oportunitat de canviar coses, de qüestionar i reorientar les seves vides. Tots dos descobriran que el que creuen que volen no té res a veure amb el que realment volen. Una trobada marcada pel moment vital que viuen tots dos, la crisi dels quaranta.

AQUELLA NIT és un himne a les segones oportunitats. Com diu en David Selvas al programa de mà, el text de David Greig, explora l’emocionant opció que tots tenim d’agafar les regnes de les nostres vides i reinventar-nos quan ho desitgem.

Es tracta d’una proposta plena de cançons iròniques i reflexions vitals, que interacciona amb el públic per compartir la història. Els dos protagonistes es dirigeixen a nosaltres perquè volen que entenguem quina ha estat la seva relació, des del mateix moment en què es troben en el bar.

La música, interpretada en directe, acompanya com si és tractes d’una banda sonora, als dos protagonistes en tot el seu recorregut, fins i tot a les escenes que no hi ha cançó.

Els dos protagonistes són dos magnífics actors, que interpreten els seus personatges amb una gran naturalitat, que a més canten i toquen la guitarra. Una bona posada en escena amb una original escenografia de Blanca Añón que situa l’acció al voltant d’una mena de fossar que ocupa tot l’escenari. A un extrem els músics i una nevera, a l’altra banda un caixer de pàrquing, una cinta de córrer i un petit sofà. Damunt una pantalla.

Una magnifica i entretinguda proposta, ben dirigida, … fresca i divertida, que estarà a la Villarroel fins al 16 de febrer.

Per poder veure la ressenya original, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

← Tornar a Aquella nit

Enllaç copiat!