Una comèdia boja i absurda des del moment zero

Alpenstock

Alpenstock
19/12/2017

Aquest muntatge de la companyia Obskené obre al Tantarantana la quarta edició d’El Cicló (Cicle de Companyies Independents en Residència), un projecte impulsat pel teatre barceloní des del 2014 per donar suport a col·lectius teatrals actius i emergents, que treballen de forma independent i autogestionada.

La companyia Obskené va néixer a mitjans de 2008 amb ganes d’arriscar en projectes de creació innovadors. D’aquesta companyia hem vist tres produccions, “FUENTEOVEJUNA”, “MANIFESTA” i “DE CARENES AL CEL” i amb aquest muntatge ha optat per una comèdia.

ALPEN-STOCK és un text d’un autor contemporani francès, Remi de Vós traduït per Mònica Bofill i Ramon Minoves i adaptat per la mateixa Mònica i Ricard Soler, que és qui la dirigeix.

Greta és la protagonista de la història, magníficament interpretada per Lara Salvador, que amb maquillatge, perruca i vestuari propi dels còmics, interpreta el seu paper a mig camí entre un titella i un personatge de dibuixos animats.

Fritz, és el seu marit, interpretat per Armand Villen, un funcionari ultraconservador. Tots dos formen un matrimoni molt rígid i inamovible en el seu dia a dia, contrari a qualsevol canvi i que no suporta allò que se surti del seu ordre racional.

Ell treballa posant segells en uns formularis, ella, “una mujer simple” està a casa ocupada en mantenir la seva llar neta i polida. Viuen ancorats a les tradicions, dia rere dia.

Però un dia, la tranquil·litat es veu truncada per la compra d’un detergent al mercat cosmopolita. Tot trontolla, ha canviat alguna cosa en la seva rutina.

El tercer personatge de la història és Josip, extraordinari Enric Cambray, un immigrant “balcano-carpato-transilvà”, que sedueix a la Greta. La seva gestualitat i automatisme converteixen al seu personatge en hilarant i absurd.

L’escenografia d’Adrià Pinar i Víctor Peralta és sorprenent, un món de color rosa que envaeix la sala. La perfecció de la vida d’aquesta parella davant els nostres ulls. Són feliços amb la seva monotonia, amb la seva tranquil·litat, amb la seva estabilitat. Una vida de color rosa, com els mobles.

El vestuari d’Eli Siles, acolorit, llampant.

Una comèdia boja i absurda des del moment zero, amb ingredients d’humor negre, cinema d’animació, còmic, i la creació de situacions de descontrol que van guanyant en rapidesa i absurditat a mesura que avança l’obra. Els moviments coreogràfics dels tres actors van de la mà de Sarah Anglada.

Un text delirant, unes interpretacions genials, una proposta divertida, acolorida i molt fresca.

Per poder veure la ressenya original, només heu de clicar en aquest ENLLAÇ

← Tornar a Alpenstock

Enllaç copiat!