Un tàndem còmic amb molt de feeling

Alguns neixen estrellats

Alguns neixen estrellats
14/08/2021

“Alguns neixen estrellats” és un espectacle inspirat en l’exitosa sèrie “N’hi ha que neixen estrellats” que es va emetre per Tv3 l’any 1985.

“Alguns neixen estrellats” es va estrenar a Mataró en el 2019. Actualment està fent temporada al Teatre Condal.

És una obra estructurada en quatre escenes en les que Joan Pera i David Olivares interpreten a set personatges. Bé en realitat hi ha un personatge principal, l’Albert Amargant i Salat interpretat per Joan Pera, i una sèrie de personatges secundaris (un metge, una logopeda, un mossèn, un empresari,…) tots ells interpretats per l’actor David Olivares.

De fet, en Joan Pera, a part de fer d’ell mateix i del principal protagonista de l’obra, ret un homenatge a tot un seguit de grans humoristes, com Joan Capri, Paco Morán, Frank Spencer, Woody Allen i Rowan Atkinson. Ho fa des de una mirada al personatge.

Ja us podeu imaginar quina festa dalt de l’escenari. Fins hi tot ahir hi va treure el cap inesperadament en Tomàs Molina del “Polònia”

La complicitat i bona entesa entre tots dos actors queda palesa dalt de l’escenari. El resultat és un tàndem còmic amb molt de feeling.

A “Alguns neixen estrellats” hi ha un guió i molta improvisació. Un guió, i el joc d’un actor trapella amb molta experiència que fa de les seves dalt de l’escenari, i la complicitat d’un company que li segueix el joc amb total naturalitat. De fet, si no hi hagués aquesta picaresca escènica, deixaria d’existir el personatge de Joan Pera que tant agrada al seu públic fidel.

En Joan Pera és un dels actors còmics més reconeguts i estimats de casa nostra. Poc li falta per complir seixanta anys de la seva vida treballant en el món de l’espectacle, gran part d’ella en el teatre. Fer riure és molt difícil, però ell ho aconsegueix cada vegada que surt a escena. Amb el seu sentit de l’humor, la seva espontaneïtat i improvisació aconsegueix ficar-se de seguida al públic a la butxaca. L’escenari és casa seva i el públic en som els seus convidats.

En David Olivares és un actor català possiblement més popular per les seves imitacions en els programes de TV3 “Polònia” i “Crackòvia”, que en el món teatral, tot i que l’hem vist en varies ocasions.

“Alguns neixen estrellats” és un espectacle que reflecteix la vida d’un personatge ingenu, simpàtic, entranyable que lluita per situar-se a la vida però, malauradament tot li surt malament. No es que ho faci expressament, és simplement un home amb mala sort, un home desafortunat al que tot li surt malament. Un home al qui tots tremolen, però que es fa estimar pel públic.

Vaig triar d’anar a veure “Alguns neixen estrellats” perquè volia passar una bona estona i riure molt. I la veritat és que així va ser.

L’obra està plena de moments divertidíssims, molts d’ells improvisats. Així que a part dels acudits i les improvisacions, destacaria els monòlegs en els que representa que manté una conversa telefònica amb la seva dona, l’escena del mossèn i l’escena de l’entrevista de feina.

 ***/****

← Tornar a Alguns neixen estrellats

Enllaç copiat!