La màgica descoberta del Folklore Tortosí

A vore: SÒNIA GÓMEZ & ASTRIO & RAMON BALAGUÉ

A vore: SÒNIA GÓMEZ & ASTRIO & RAMON BALAGUÉ
15/10/2017

Dissabte al matí estàvem convidats (com abonats del Mercat), a assistir a una prèvia de l’espectacle A VORE a la Sala PB del Mercat de les Flors;  aquest espectacle serà estrenat a L’Auditori els dies 26, 27 i 28 del gener vinent.

Malgrat que, el que hem pogut veure és tan sols un 50% aproximadament de l’espectacle en el que encara avui s’està treballant, hem quedat literalment fascinats per aquesta fusió de tradició i modernitat, tant en la part musical, com en l’aspecte dramatúrgic i de bellíssim contrast entre la dansa tradicional i la dansa contemporània. Un espectacle que en bona part s’ha basat en el llibre “Del Folkrore Tortosí”. 

El patrimoni cultural de les terres de l’Ebre, tant en la part musical i de les cançons que s’interpretaven pels pagesos quan treballaven al camp, com per la seva dansa tradicional, es poc coneguts fins i tot a la resta de Catalunya.

Amb la intenció de fer conèixer aquest patrimoni musical i de dansa, han unit esforços set persones que fins fa pocs mesos ni tan sols es coneixien, dues ballarines d’estils molt diferents (una tradicional, Carme Balagué, l’altra contemporània, Sònia Gómez), un “dulciner tradicional” en Pau Puig, un nou “cantaor” en Ramon Balaguer i el grup “ASTRIO” de música acústica i electrònica. Han conformat un grup de gent d’estils molt diferents que han aconseguit “renovar” o fer-lo molt més visible, el folklore que hem heretat dels nostres pares i avis.

Cada un d’aquests membres han renunciat a part del que consideraven que era el seu camp d’actuació, han obert les seves ments per aprendre uns dels altres, de la tradició a la modernitat i a l’inrevés; així han aconseguit apropar al públic d’avui en dia, músiques i danses que s’emblava que s’havien d’anar perdent a poc a poc, per mostrar-les de nou tal com són o transformar-les en una fusió del tot necessària, com de fet ja van iniciar el seu camí el jazz o el flamenc.

El grup musical ASTRIO no el coneixem pas i el que hem escoltat en aquesta proposta ens ha encantat; a partir d’ara els intentarem escoltar i seguir la seva evolució. Segons les seves pròpies paraules, el seu so “és una barreja d’electrònica i rock per apropar-se a la psicodèlia”. Fa més de 14 anys que actuen junts i els seus components són: Arecio Smith (teclats i sampler), Santi Serratosa (bateria i sampler) i Santi Careta (guitarra elèctrica).

Nosaltres de ben segur no ens perdrem de cap manera aquesta estrena al mes de gener, perquè estem segurs que serà un espectacle que ens farà vibrar intensament.

Per veure l’apunt original sencer, només cal clicar en aquest ENLLAÇ

 

← Tornar a A vore: SÒNIA GÓMEZ & ASTRIO & RAMON BALAGUÉ

Enllaç copiat!