Festival OUI! Festival de T(h)eatre en francès de Barcelona

El OUI Festival de T(h)eatre en Francès de Barcelona celebrarà la seva cinquena edició del 28 de gener al 17 de febrer. Després d’una edició 2020 cancel·lada pels estralls de la pandèmia del Coronavirus el festival de teatre francòfon torna a la cartellera amb vuit peces inèdites a Espanya que es podran veure a Barcelona (a l’Institut Francès, la sala Dau al Sec, la Casa Elizalde i el Reial Cercle Artístic) i també, per primera vegada, a Sant Cugat del Vallès i Tarragona.

El festival s’estrenarà amb Lorsque Françoise parait, una peça sobre la psicoanalista francesa Françoise Dolto escrita i dirigida por Éric Bu i protagonizada por la popular actriu francesa Sophie Forte.

El director Pierre Notte presentarà tres produccions on participa: Jubiler, un texto de Denis Lachaud, autor de La Màgia Lenta que es podrà veure en única funció a la Casa Lizalde; i Pédagogies de l’échec, una comèdia sobre el món laboral. També estaran al festival el suïssos Collectif BPM que presentaran La collection, una reflexió sobre el pas del temps i els records; el director i escriptor Hédi Tillette de Clermont-Tonnerre amb À table, chez nous, on ne parlait pas, sobre un jove estudiant de dret obligat a abandonar la seva passió per la lectura per inscriure’s a un servei de treball alemany durant la Segona Guerra Mundial.

El festival albergarà l’estrena absoluta de Adoration amb la direcció de Matthieu Tune, qui protagonitzarà l’espectacle al costat de Marie Micla encarnant un home i una dona que es troben després d’anys sense veure’s. També hi haurà espai per al teatre familiar amb Le bal des abeilles, que explica als més petits la importància d’aquests petits animals.

A part de l’espectacle La Màgia Lenta, protagonitzat per Marc García Coté, hi haurà altres companyies francòfones establertes a la ciutat que tindran presència com Les Impulsives i l’espectacle Pulsation, una divertida reflexió sobre la percepció del temps protagonitzada per Juliette Verdier, Adèle Vidal y Sandra Segura. En aquest apartat també participaran l’autora del Quebec Sarah Bethiaume, amb l’adaptació catalana de l’obra Nyotaimori, espines del sistema en cartell al Tantarantana o el dramaturg Pablo Macho Otero amb una lectura dramatitzada protagonitzada per alumnes del Liceu Francès de Barcelona.

Entre les activitats paral·leles destacada una trobada al voltant de la traducció en català de les obres de Wajdi Mouawad, hi participaran Cristina Genebat (traductora de LitoralIncendis, Boscos, Cels), Ramon Vila (Assedegats Un obús al cor), l’autor Carles Batlle y la directora Carlota Subirós.

Més informació i entrades clicant aquí: festivaldetheatreenfrancais.com