Tot el que necessites per anar al teatre

Festival OUI! Festival de T(h)eatre en francès de Barcelona

4 edició del Festival Oui! Festival de T(h)eatre en francès de Barcelona. Enguany, la mostra dirigida per Mathilde Mottier i François Vila, es celebrarà del 4 al 16 de febrer, i tindrà com a principals amfitrions l’Institut del Teatre, l’Institut Francès de Barcelona i la sala Dau al Sec (al Poblesec). A més, s’hi sumen les sales Nau Ivanow i Círcol Badalona, demostrant el creixement del Festival.

Respecte a les peces que conformaran la programació, seguint les petjades de les estrenes en exclusiva de la passada edició “Pas pleurer” i “Désaxé”, el festival comptarà amb l’entrena mundial de Bonnes ondes (Bones ondes) d’Auriane Abecassis, un espectacle adolescent presentat per la companyia de l’Alma que tracta el tema de l’assetjament moral i que s’estrenarà a l’escenari de l’Institut Francès de Barcelona.

Un altre dels temes preferits per la 4ª edició és, sense dubte, la migració. Aquest 2020 el festival de teatre francòfon abordarà de ple aquesta problemàtica a través de dues peces diferents: Gibraltar de la companyia africana Ouaka Trama (Burkina Faso) que es podrà veure a l’Institut Francès de Barcelona i Mon livre de la jungle (My Calais Story) (El meu llibre de la jungla) de Céline Brunelle representada per la companyia Le Passe Muraille en l’Institut del Teatre.

Entre els autors que han confirmat l’assistència al festival trobem a Guy Giroud, Auriane Abecassis, Céline Brunelle i Jean-Christophe Dollé. També serà la tercera vegada  que l’autora romanesa-francesa Alexandra Baeda presenta una de les seves peces al Festival Oui!. Després de Pulverisé (2018), Europe Connexión (2019), en aquesta nova edició l’Institut del Teatre acollirà l’estrena de la peça Je ne marcherai plus dans les traces de tes pas (No caminaré més seguint les traces dels teus passos) representada per la companyia L’Arcade.

Com a novetat d’aquesta edició la mostra estrenarà la secció Km 0, que permetrà acollir les creacions d’artistes residents a Barcelona. Així, el Festival Oui! presentarà a la Nau Ivanow Né quelque part (Sé d’un lloc)  d’Iván Morales, traduïda i adaptada al francès i interpretada per Aina Tomàs i Tolgay Pekin.

De la mateixa manera que en anys anteriors, les obres presentades comptaran amb subtítols fent-les accessibles per a tota mena de públic.

A més a més, el Festival de Teatre en Francès de Barcelona completarà la seva programació amb activitats paral·leles com: taules rodones, lectures dramatitzades i tallers de lectura.