Tot el que necessites per anar al teatre

Tomás Moro, una utopía

Tomás Moro, una utopía

Fundación de la Universidad Internacional de La Rioja, a travès d’UNIR Teatro, ha estrenat a Espanya, sota el títol Tomás Moro, una utopía, en una versió d’Ignacio García May i dirigida per Tamzin Townsend.

Tomás Moro, una utopía es vertebra sobre la personalitat optimista i abassegadora del gran amic d’Erasmo, personatge que apareix a l’obra. Així, Shakespeare i els seus companys pensen la biografia de Moro des de la seva impecable execució com agutzil de Londres, afavorint l’enteniment ciutadà, fins el seu irrenunciable comportament ètic després de ser nomenat per Enrique VIII lord Canciller, el que li ocasionaria l’enemistat del rei i la seva condena.

Especial significat té a l’obra l’execució de Moro, amb el seu comiat, confiada en que la seva recta consciència, vencent presons familiars i socials, salvi alguna cosa més que la seva dignitat. A les paraules finals del seu botxí, abans de que el ferro es precipiti sobre el seu coll, queda clara la seva concepció de l’existència: “Aquí abandona Moro el somriure. I amb  raó: el boig, amb la seva fràgil vida de carn, mor. Que cap ull deixi anar una trista llàgrima. El nostre naixament al Cel ha de ser així: buit de temor”.

 

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Me encanta ver teatro clásico. Y no me podía perder esta obra clandestina de Shakespeare.
  La Universidad Internacional de La Rioja nos invitan a repasar esta historia con Tomás Moro de protagonista. Él y su fatal destino harán las delicias de los amantes de lo clásico. A mi me han hecho disfrutar bastante.
  Los actores todos correctos. Las proyecciones interesantes, la escenografia peligrosa (no paraba de pensar que alguno de los actores se iba a hacer daño con esas estacas afiladas) y la portada de la obra confusa (no deja claro que la obra que vas a presenciar es teatro clásico y no moderno).
  Aún así vale la pena pasar 1 hora y 40 minutos de la mano de Shakespeare.

  05/03/2014