Tot el que necessites per anar al teatre

Tinta d'ambrosia 1: poetes valencians

D’abril a maig el Teatre Lliure presenta tres sessions dedicades a la poesia amb textos seleccionats per Martí Sales i la direcció de Pau Carrió. Tres dies de celebració de la bellesa i la força de la paraula, en els quals brindarem amb la tinta d’ambrosia d’Ausiàs March, Maria Mercè Marçal, Blai Bonet o Josep Carner. Tal com brinden els déus.

Això és una història oral de la poesia catalana. Hem volgut construir un contracànon efímer i volàtil que agafi molts segles, territoris i parles diferents per mostrar la potència i varietat de la nostra tradició versificadora, un dels nostres grans tresors culturals. La poesia dita, quan arriba per les orelles, quan la veu arrenca el vers de la plana i el fa deixondir-se i voleiar, quan el poema desplega accents, rimes i ritmes en l’espai i l’ocupa. La poesia feta clam, crit, pregària, lament, declaració. La poesia viscuda i sentida col·lectivament, compartida. Tornar-nos a trobar per escoltar els millors versos.
Martí Sales

Poetes valencians: un recorregut d’Ausiàs March a Pau Sif, de Roís de Corella a Ibn al-Zaqqaq, de Sebastià Jàfer a Maria Beneyto, de Jordi de Sant Jordi a Marc Granell, de Vicent Andrés Estellés a Carmelina Sánchez-Cutillas.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració