Tot el que necessites per anar al teatre

Siegfried

Siegfried

L’anell del nibelung és un monument de la cultura occidental per les seves connotacions mitològiques i filosòfiques. Aquesta tetralogia (Siegfried n’és la tercera part) és un viatge des del món dels déus fins a les clavegueres de la política humana, des de les profunditats del Rin fins al foc que destruirà el Valhala, el lloc dels déus.

El cicle dirigit per Robert Carsen mostra en una producció espectacular com l’ésser humà viola les lleis de la natura en un impuls autodestructiu. L’obligada reconciliació amb la natura és el missatge de Richard Wagner. Carsen diu: «Vivim i patim la destrucció de la natura per l’avarícia del poder. L’aigua escasseja i la contaminem, com la terra i l’aire. Wagner ja va vaticinar que les lleis de la natura i de l’ésser humà han seguit camins divergents, que mai hem comprès el que la natura ens donava. Podem seguir així?»

Drama musical en tres actes. Segona jornada de la tetralogia Der Ring des Nibelungen (L’anell del nibelung). Llibret i música de Richard Wagner. Estrenada el 16 d’agost de 1876 al Festpielhaus de Bayreuth. Estrenada al Gran Teatre del Liceu el 15 de novembre de 1900. Darrera representació al
Liceu, el 30 de juny de 2004.

 


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració