Tot el que necessites per anar al teatre

Sant Petersburg Festival Ballet: El llac dels cignes

Sant Petersburg Festival Ballet: El llac dels cignes

No perdis l’oportunitat de gaudir de l’excel·lent música de Txaikovski al Llac dels cignes amb la companyia del Sant Petersburg Festival Ballet.

Sinopsi

El Llac dels Cignes és un dels ballets més populars i pertany al repertori internacional de ballets clàssics. Malgrat ser tan conegut, aquest ballet és una obra brillant del magnífic compositor Txaikovsky i segueix sent ja des de fa anys una parada obligatòria per al públic amant de la dansa.

La combinació entre l’exquisida música de Txaikovsky, juntament amb la fascinant i típica història de romanç tràgic, fan possible que els millors ballarins mostrin els elements més impressionants de la seva tècnica i la màgia de la seva interpretació en les elaborades coreografies grupales i solísticas.

La coreografia de Marius Petipa i Lev Ivanov brinda no només l’oportunitat de veure destacats pas de deux dels principals solistes sinó també lluir a tota la companyia en brillants moments.

Il·luminats per la lluna, els solos del Príncep i Odette/Odile juntament amb l’espectacularitat dels balls del palau converteixen al Llac dels Cignes en un ballet clàssic ple d’inspiració i romanticisme. Finalment, malgrat el drama i la tragèdia, el ballet acaba amb l’amor triomfant per sobre dels desitjos i les enveges humanes.


Valoració espectadors
 • Magnificència en tots els seus matisos; en la posada en escena, l’escenografia i el vestuari, la sincronia, en tot un reguitzell de petits detalls que doten de màgia i caràcter propi el Ballet de St Petersburg. Excel·lent aposta que tot i ser itinerant (la seva parada a la ciutat comtal no s’estén més de 5 dies, amb només 6 funcions) defensa amb càlid fervor el segell de qualitat que tan merescudament se’ls hi reconeix arreu del món.

  Sense caure en l’ostentació ni en l’extravagància, però amb un treball minuciós de vestuari i escenografia (la menció doble en aquesta crítica és totalment cercada: bé s’ho mereix la seva grandesa), l’espectacle no recau únicament en el ballet sinó també en l’essència que l’envolta i trasllada la platea molt més enllà del pati de butaques. Qui sap si en Rothbart també n’és l’artífex!…

  Totalment recomanable, tant per aquells que gaudeixen i coneixen el món del ballet clàssic des de totes les perspectives, com pel públic més naïf i principiant. Tota una experiència realment commovedora!

  14/05/2018
 • Marga Vidal Duran

  Molt bonic. Molt ben interpretat i el vestuari és molt ben trobat. Impresionant

  11/05/2018