Panis et Circenses: Biedermann

Teatre dels Argonautes i Teatre Tantarantana/Àtic22 presenten “Panis et Circenses – Lectures públiques”, un cicle que proposa de presentar les paraules i pensaments d’autors eminents del teatre clàssic-contemporani i postmodern.

Aquesta primera edició del cicle sorgeix a partir de la idea “Realitats Incendiàries”, situacions límit que obliguen el personatge a un gir, a una presa de decisions i a l’adopció d’una posició radical. La resposta necessària que sorgeix de l’opressió, sigui ideològica, política o social. L’espurna que neix i genera la flama que incendia la realitat i la transforma en una altra.

Biedermann, la propera lectura, és una adaptació que Kleber Luiz Bosque ha realitzat a partir de l’obra de Max Frisch “Biedermann i els incendiaris”. En ella, una parella d’incendiaris utilitza una combinació d’intimidació i de crida a la compassió per enganyar el senyor Biedermann, un home de negocis de classe mitja que els convida a l’àtic de casa seva. Aquest els veu portant bidons de gasolina, fent metxes i buscant estelles per encendre foc. Tot i això, malgrat que és conscient de l’ona d’incendis provocats que assola la seva ciutat, es nega a treure la conclusió lògica que la seva pròpia casa s’ha convertit en una diana.

Durada:
Idioma:
Català
Castellà