Tot el que necessites per anar al teatre

Obskené + Quitte ou Double: Intersections

Obskené + Quitte ou Double: Intersections

La companyia Obskené i Quitte ou Double presenten Intersections, un espectacle que potser passa en un teatre, però l’autèntic escenari d’aquest muntatge és la xarxa, des d’on activistes que van formar part de quatre moviments ciutadans de diferents països ens parlen en directe de les revolucions que van viure.

Sinopsi

Un director català i una directora de Mont-real van començar un dia a parlar d’art i política i van acabar confegint un projecte que es representa en un teatre, però que passa simultàniament a cinc ciutats. Intersections reuneix cinc artistes que han viscut, des de dins, moviments revolucionaris: la revolució verda  (Teheran, 2009); la revolució tunisiana (Tunis, 2011); el moviment dels Indignats (Barcelona, 2011); la primavera de l’Arç  (Mont-real, 2012) i el moviment del Gira-sol (Taipei, 2014). L’espectacle és una finestra al món en directe per qüestionar el nostre temps i el nostre desig de revolució.

El muntatge, que parteix d’un enfocament documental, s’inspira en les experiències personals dels intèrprets i comunica en directe els espectadors, a través de grans pantalles de vídeo, amb cinc ciutadans que van viure aquells fets. Es tracta d’una exploració poètica dels seus somnis, esperances i decepcions en relació amb el seu desig de revolució. Què podem compartir amb els nostres contemporanis que viuen a centenars de quilòmetres de distància durant un esdeveniment teatral? L’escenari esdevé un espai d’interseccions, on convergeixen les vivències, els imaginaris i les emocions dels protagonistes. Una experiència escènica que ja és, en si mateixa, una revolució.


Valoració espectadors
  • Josep Oliva Sasé

    I dins la programació del Grec, ahir a la Sala Hiroshima vaig estar veient aquest espectacle que podríem encaixar com a relat document. Una coproducció de la companyia catalana Obskené i la canadenca Quitte or Double. Aquí no hi ha actors ni escenografia ni focus sinó dos grans pantalles on 5 activistes que al seu dia van participar en revoltes per tots conegudes com ara La revolució verda (Teheran 2009), Moviment dels indignats 15-M (Barcelona 2011), El moviment del gira-sol (Taipei 2014), la revolució Tunisiana (Tunísia 2011) i la primavera de l’Arce (Mont-real 2017) i cadascú des del seu país i en temps real estan connectats amb la sala Hiroshima per relatar que els va portar a participar activament d’aquestes revoltes, i quines eren els seus somnis, les seves esperances i per fi les seves decepcions en les quals hi ha unanimitat ja que ells es van jugar la pell i s’ha aconseguit molt poc per no dir res del que ells reivindicaven. Entenc molt poc de tecnologia i xarxas però puc dir que el treball està mil·limetrat, les connexions entre ells, amb la sala i alguns muntatges on s’ajunten tots i fins i tot quan demanen la col·laboració del públic em va semblar extraordinari. Potser em va faltar aprofundir una mica més en cadascuna de les accions però bé es tractava de conèixer les seves vivències i aquestes queden molt clares. Interessant i nou, si esteu interessats encara teniu fins dijous per veure-ho.

    16/07/2019
Articles relacionats
Tres maneres de jugar la partida

Tres maneres de jugar la partida

25 juny 2019

Núria Cañamares / @ncanyamares Què tenen en comú Sixto Paz (2013), Les Antonietes (2007) i Obskené (2008)? Doncs, entre altres coses, que són companyies relativament joves i amb una maduresa […]

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

17 juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]