Tot el que necessites per anar al teatre

Nora Chipaumire: *N!GGA

Nora Chipaumire: *N!GGA

Una coreògrafa iconoclasta i carismàtica, autora d’uns muntatges ferotges, explora tres escenes, la del punk, el pop i la rumba africana, durant dos dies en unes representacions que integren dansa, so i elements visuals.

Sinopsi

El tríptic que es va iniciar el dilluns, 8 de juliol, amb #PUNK 100%POP, es tanca l’endemà, dimarts 9 de juliol, amb *N!GGA (pronuncieu “Star Nigga“). En el set final, Nora Chipaumire ens transporta a Kinshasa de la mà del cantant i animador Rit Nzele i en un decorat que recorda aquells patis del darrere de la capital congolesa on les bandes locals conviden els veïns i veïnes per posar a punt els seus nous treballs i enregistrar material audiovisual per tal de promocionar-los.

Sí, això promet ser una gran festa del cos, de la música, de la dansa i de moltes coses més, conduïda per una artista nascuda a Zimbàbue, que viu a Nova York  i que ha estudiat dansa a l’Àfrica, Cuba, Jamaica i els EUA. El seu treball és una exploració de la identitat i biografia pròpies, i de conceptes com la independència i l’alliberament. Ja ho feia a Portrait of myself as my father, una recerca sobre la masculinitat negra africana creada el 2014 que encara se segueix representant.

Fotos

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
El ‘live’ més ‘alive’

El ‘live’ més ‘alive’

24 juny 2019

Per Christian Machío / @christianmachio El Grec compta enguany amb tres creadors que van més enllà del live, és a dir, del directe i d’allò urgent. És l’ara i aquí […]