Tot el que necessites per anar al teatre

Mining Stories

Mining Stories és una performance de teatre documental a càrrec de Silke Huysmans i Hannes Dereere sobre un desastre miner que va tebir lloc a la regió de Minas Gerais, al Brasil.

Sinopsi

Al novembre de 2015, una presa que contenia deixalles miners tòxics col·lapsar a unes poques milles de la casa de la infància de Silke, al sud del Brasil. Una devastadora inundació de fang va destruir diversos llogarets prop de la presa. En els següents dies, el fang verinós fluir cap al riu Dotze i finalment va arribar a l’Oceà Atlàntic. Va ser dels majors desastres mediambientals mai registrats al país. Silke va tornar a la seva ciutat natal al Brasil amb la seva parella Hannes per parlar amb les persones afectades per l’incident i investigar sobre les seves immenses conseqüències. De tornada a Bèlgica, van realitzar entrevistes addicionals amb experts de diversos camps de el coneixement, entre d’altres, un expert en mineria, un activista i un professor d’economia. Utilitzant enregistraments de camp de les seves converses al Brasil i Bèlgica, Mining Stories reuneix múltiples perspectives sobre l’impacte de l’desastre. Cada un dels testimonis explica la història de l’desastre des del seu propi context, amb els seus propis matisos i punts d’interès. El resultat és un viatge a través d’una col·lecció diversa d’històries personals que creuen temes com la memòria, la resistència, la religió i la narració.

Mining Stories va ser seleccionada per al Circuit X (Bèlgica) el 2017 i va rebre el premi principal en el Zürcher Theaterspektakel (Suïssa) el 2018; el jurat va declarar que «Huysmans i Dereere confien en una posada en escena impressionant però simple, amb una declaració honesta i ètica amb respecte a temes i assumptes eco-polítics».

Video
Fotos

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració