Mal Pelo: Bach. Ballat per María Muñoz amb Dan Tepfer

Mal Pelo: Bach. Ballat per María Muñoz amb Dan Tepfer

Versió de l’emblemàtica peça de la Cia. Mal Pelo Bach, ballada per María Muñoz amb el pianista Dan Tepfer.

Bach es presenta com un estudi del moviment, la mirada, el ritme, la respiració i la presència en relació amb la musicalitat. És una selecció de preludis i fugues continguts en El clavecí ben temprat, de Johann Sebastian Bach, del segle xviii, en què María Muñoz combina la dansa d’alguns preludis que sonen en directe amb la memòria d’algunes fugues ballades en silenci.

Bach és un rigorós treball de llenguatge de moviment per al qual María Muñoz va necessitar viatjar sola cap a llocs probablement innegociables respecte al seu enteniment profund de la musicalitat. En la primera versió completa de la peça, estrenada al festival Temporada Alta 2005, l’enregistrament de Glenn Gould acompanya la ballarina tot aportant una corporalitat inusitada, la del pianista, que amb la seva respiració i xiuxiueig sembla que estigui present a l’escena.

El 2018 es va presentar una reinterpretació del solo amb música en directe a la Filharmònica de París, en col·laboració amb el Théâtre de la Ville, de París, amb Dan Tepfer, qui, tant coneixedor del repertori clàssic com experimentat en la improvisació de jazz, aporta una vitalitat i textura diferent al solo, acompanyant María Muñoz amb la seva interpretació en directe i establint un diàleg que reforça la improvisació en un joc de complicitats.

L’any 2016, María Muñoz va transmetre la peça a Federica Porello, intèrpret italiana que treballa amb Mal Pelo i des d’aleshores també representa Bach.

Bach ha rebut el Premi Nacional de Dansa 2009, atorgat pel Ministeri de Cultura, el Premi Ciutat de Barcelona 2017 i el Premi de la Crítica Catalana 2018.

Durada:
Fitxa artística
Veure fitxa sencera
Fotos i vídeos
Enllaç copiat!