Lucrècia

Lucrècia

Lucrècia és un text del dramaturg Joan Ramis i Ramis. Un espectacle proper que et traslladarà a l’antiga Roma i presentarà una histora de passió, amor i gelosia.

SINOPSI

L’acció de Lucrècia transcorre a casa de Col·latino, en un descans durant el setge d’Ardea per part dels romans. Tarquino, fill del rei de Roma, i Col·latino, militar a les seves ordres, parlen de les seves mullers i del seu eventual comportament quan ells són a la guerra. Col·latino afirma que la seva, Lucrècia, li és absolutament fidel i que pateix dia i nit per l’absència del marit. Decideixen comprovar-ho i Tarquino s’avança. Els fets es precipitaran fins a provocar la revolta que històricament es considera el motiu de la caiguda de la dinastia dels tarquinos i de la conseqüent proclamació de la República romana, que va durar uns quatre segles.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Dolors Lamarca Morell

  D’alta qualitat. Excel·lent text, magnífica direcció, molt bona actuació i dicció clara, tots sis actors bons de debò. Els endecasíl·labs sonen de meravella. Enhorabona.

  26/02/2015
 • Neus Mònico Fernández
  Neus Mònico Fernández

  A nosaltres ens va agradar moltíssim.
  La nostra valoració:

  La posada en escena és a dues bandes, on tens els actors a tocar; personalment a nosaltres ens agrada molt.

  Com a escenografia una sala amb quatre cadires plenes de llibres i una catifa, on transcorra tota l’obra.

  El vestuari ens va agradar molt, i té un paper molt important ; ja que vesteixen la roba del S.XVIII (per situar-nos l’obra en aquella època) i per sobre porten togues i cuirasses com en l’època romana (que és quan transcorre l’acció)

  La il•luminació, sensilla, eren quatre focus a cada banda.

  Els actors no desapareixen del tot de la sala, seuen al voltant de l’acció, esperant el momento en que han d’ intervenir.
  Els actors han estat tots increïbles, però a nosaltres ens ha agradat particularment la Queralt Albinyana, en el paper de Lucrècia, que ha estat BRUTAL !!!!!! i Josep Mercadal, com a Col•latino i Xavier Núñez, com a Tarquino, que realment ho han fet GENIAL !!!

  Obra en llengua menorquina, amb forma mètrica d’apariats alexandrins. És cert que en un principi costa de seguir, però és del tot entenible.

  Una obra dramàtica que defensa la virtut, l’amor i la llibertat.

  No us la podeu perdre !!!!!!!!!!!!!

  14/04/2014
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Gran trabajo actoral para esta representación de la tragedia de “Lucrècia”.
  Todos los actores están fabulosos y representan con mucha pasión y buen hacer sus papeles.
  Pero personalmente me ha costado bastante seguir el ritmo de la historia debido al tipo de lenguaje medio antiguo media catalán cerrado. Y cuando digo bastante es bastante… jajaja
  Tampoco ayuda mucho los asientos mega incómodos de La Seca. Estaba deseando que acabara la obra para poderme levantar. Una pena… porque si hubieran actuado con más calma y lentidad y no hubiera tenido tanto dolor en el culo lo habría disfrutado mucho más.

  10/04/2014