Tot el que necessites per anar al teatre

Lia Rodrigues: Pindorama

Lia Rodrigues: Pindorama

Lia Rodrigues Companhia de danças presenta Pindorama

Nascuda a São Paulo, Lia Rodrigues va formar part de la companyia Maguy Marin a París. En tornar al Brasil, va fundar la Lia Rodrigues Companhia de Danças a Rio de Janeiro, que ofereix activitats, laboratoris de dansa, produccions, classes i assajos durant els dotze mesos de l’any. El 1992 va crear el Panorama Festival, que va dirigir durant catorze anys i que ha esdevingut el més important de Rio de Janeiro.

Des de 2004, la companyia crea activitats educatives i artístiques per a la favela Maré de Rio de Janeiro, en col·laboració amb l’ONG Redes de Desenvolvimento da Maré. A partir d’aquesta col·laboració, el 2009 va néixer el Centro de Artes da Maré i l’octubre de 2011 es va crear l’Escola Livre de Danças da Maré. Al llarg dels seus quaranta anys de trajectòria professional i artística, la coreògrafa Lia Rodrigues no només s’ha dedicat a la creació i la pràctica artística, amb encàrrecs i actuacions a les principals capitals mundials, sinó també a l’ensenyament, amb l’organització de tallers i seminaris arreu del planeta. Creu en la sinergia entre l’art i els processos socials i combina la militància amb les utopies.

Sinopsi

Pindorama, que significa “terra de palmeres” i és com s’anomenava Brasil abans de la colonització europea, completa una trilogia sobre l’aigua, la comunitat i Brasil. La nuesa d’11 ballarins arrossegant-se pel terra en un mar de plàstics impacta l’espectador, al qual se’l treu de la zona de confort perquè visqui de prop aquesta instal·lació viva, en què els individus sols esdevenen una multitud desbordant.

Video

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració