Tot el que necessites per anar al teatre

Les grands ballets canadiens de Montréal

Les grands ballets canadiens de Montréal

De la tenebra a la llum, de Pergolesi a Beethoven en un suggeridor programa doble de dansa i ballet contemporani

Els coreògrafs Edward Clug i el traspassat Uwe Scholz ens proposen un programa doble suggeridor que viatja de la tenebra a la llum: del lament de Pergolesi a través del desolat Stabat Mater a la Setena simfonia de Beethoven, definida per Wagner com “apoteosi de la dansa”.

El romanès Clug llegeix la peça de Pergolesi a partir de la contraposició del femení i el masculí amb colors enfrontats per remarcar la dualitat eros-thanatos, mentre que Scholz ofereix una visualització de la simfonia beethoveniana sobre una coreografia d’arrels eminentment clàssiques.

Una celebració festiva dels cossos dels ballarins i les ballarines en un dels espectacles que més bé defineixen la companyia nord-americana.

Video
Fotos

Valoració espectadors
  • Una gran proposta contemporània que sap, també, integrar la bellesa del ballet clàssic sense caure en el tradicionalisme. Pergolesi completa el dramatisme i la duresa d’una primera part més arriscada i contundent, i Beethoven és la delícia de tot el públic en una segona part més lluminosa i, fins i tot, d’aspecte una mica cinematogràfic.

    18/09/2019
  • El ballet de Montecarlo m’ha sorprès per la seva organicitat de moviments i precisió. Les peces escollides son molt bones. Jo destaco l’stabat mater tant per coreografia com pee música. Un plaer poder veure dansa amb música i cantants en directe.

    15/09/2019
Articles relacionats
El Liceu celebra la temporada dels 20 anys

El Liceu celebra la temporada dels 20 anys

12 març 2019

El Liceu ja ha presentat a roda de premsa la programació de la temporada 2019-20, la que serà la seva 20a temporada després de la reobertura. La proposta artística mira […]