Tot el que necessites per anar al teatre

Les contes d’Hoffmann

Les contes d’Hoffmann

Les contes d’Hoffmann de Jacques Offenbach amb les veus de John Osborn, Ermonela Jaho, Stéphanie d’Oustrac i Alexander Vinogradov.

Aquesta obra inacabada per la mort del compositor l’any 1880 narra els infortunis del poeta Hoffmann, obsessionat amb triomfar en l’amor, a través de tres històries doloroses inspirades per dones: la freda nina Olimpia, la fràgil i innocent Antonia i la cruel cortesana Giulietta.

Offenbach crea un món amb les seves pròpies regles. Situa Hoffmann com un poeta i compositor maleït que evoca el seu passat amorós i ens condueix a través d’un univers en què els somnis i la realitat s’entrellacen.

La preciosa (i també sinistra) producció romàntica de Laurent Pelly per al Gran Teatre del Liceu recull les dues cares del Romanticisme: la fosca història i la màgia del seu revers. Pelly crea un entorn extraordinari per retratar el torturat poeta i la frustració per la seva nèmesi. Un cop acabats els seus contes, tot i que Hoffmann vol oblidar, acabarà trobant el consol en el seu geni creatiu. Com ens recorda l’artista i mare del feminisme en la creació, Louise Bourgeois: “L’art és garantia de salut mental”, una forma de sanar l’individu i el món.

Video
Fotos

Valoració espectadors
  • Isart Homar Franquesa

    Excel·lent opera de Offenbach, mitjançant les històries amoroses i tràgiques de Hoffman

    31/01/2021
Articles relacionats
El Liceu recupera la producció més original de ‘Les contes d’Hoffmann’

El Liceu recupera la producció més original de ‘Les contes d’Hoffmann’

14 gener 2021

L’òpera Les contes d’Hoffmann, de Jacques Offenbach, torna al Gran Teatre del Liceu en una producció de 2002 de Laurent Pelly, amb reposició de Christian Räth i llibret de Agathe […]